Christian Sercan (16) eerste Nederlands Kampioen Smartphone Swipen

 Eerste editie een groot succes: Pabbl kijkt uit naar een tweede Nederlands Kampioenschap

Amsterdam, 11 december 2017 – Op zaterdag 9 december won Christian Sercan het eerste Nederlands Kampioenschap Smartphone Swipen. In een vier man sterke finale won hij na een zinderende strijd, met zijn razendsnelle vingers van de nummer twee Robin Frederiks en van de nummer drie Laurens Burger door het vaakst te swipen in één minuut! Hiermee won de winnaar niet alleen eeuwige roem, maar ook een gloednieuwe ASUS ZenFone 4. De eervolle vierde plek ging naar Dejan Markx. 

De meest vingervlugge Nederlanders
De hele middag stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap Smartphone Swipen. De wedstrijden werden gespeeld op ZenFone 4’s met een speciaal ontwikkelde app. Na de poulfases plaatsten de vier beste swipers van Nederland zich voor de finale. Hierin namen de meest vingervlugge deelnemers het tegen elkaar op in een alles beslissende wedstrijd. Deelnemers moesten niet alleen supersnel swipen maar ook nog eens in de juiste richting. De kersverse Nederlands kampioen was erg trots op zijn prestatie: “Ik ben erg blij en trots om de eerste Nederlands Kampioen Smartphone Swipen te zijn,” zegt de 16-jarige Christian. “Bij een volgend Nederlands Kampioenschap doe ik zeker weer mee!” aldus de eerste Nederlands Kampioen Smartphone Swipen.

Initiatief van Pabbl

Pabbl is een android-app die advertenties plaatst op het vergrendelscherm van de smartphone. Hierdoor kunnen gebruikers sparen voor mooie kortingen en producten van bijvoorbeeld: CoffeeCompany, Domino’s Pizza, Sneakers.nl, HEMA, Brandfield, Deliveroo, ASUS. Er zijn maar weinig dingen die door jongeren vaker worden gedaan dan swipen: een gemiddelde smartphone-gebruiker ontgrendelt zijn/haar telefoon wel 150 keer per dag*. Om erachter te komen wie er in Nederland de beste swiper is, heeft Pabbl het Nederlands Kampioenschap Smartphone Swipen georganiseerd. En dit bleek een groot succes met bijna 100 aanmeldingen binnen 48 uur.

Smaakt naar meer
Na het grote succes van de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Smartphone Swipen heeft Pabbl nog geen concrete plannen. “We krijgen ontzettend leuke reacties. We zullen daarom in overweging nemen of we volgend jaar het tweede Nederlands Kampioenschap gaan organiseren. Voor nu is er nog niks concreet maar als we een nieuw Nederlands kampioenschap organiseren zullen we dit nog beter en grootser aanpakken”, liet Bas Gerritsen, medeoprichter van Pabbl weten. Ook de speciaal ontwikkelde app voor het NK lijkt in de smaak te vallen. “Eigenlijk hebben we met deze app gewoon een nieuwe game ontwikkeld en de spelers reageren hier zeer positief op. We gaan daarom kijken of we deze app in de toekomst gaan lanceren. Het lijkt mij wel een goede manier om te trainen voor een eventueel tweede Nederlands Kampioenschap Smartphone Swipen”, besluit Jeroen Malotaux medeoprichter van Pabbl. 

Hoofdprijs: ZenFone 4
De hoofdprijs van het toernooi was de gloednieuwe ZenFone 4. De ZenFone 4 is een 5,5 inch Android™ smartphone met een luxueus design en ongeëvenaarde fotografische mogelijkheden. Het heeft een extreem lichtsterke lens met ongelooflijke prestaties bij weinig licht, voor prachtige foto’s bij nacht of binnenshuis. Bovendien heeft hij een 120° groothoeklens waardoor je meer vrienden en meer van de omgeving in je foto’s kunt vastleggen. De accu van de ZenFone 4 gaat lang mee en laadt razendsnel op. Verwacht soepele, snelle ervaringen met de nieuwste apps en 3D-games. 

Voor een sfeerimpressie bekijk de aftermovie via link of download de foto’s via link.

Pabbl is gratis te downloaden via de Google Play Store. Kijk voor meer informatie over Pabbl op www.pabbl.com, Facebook of Instagram.

*Bron: Sanoma. (2012, 8 november). Hoe vaak kijk je op je smartphone? 150 x per dag! Geraadpleegd van http://www.sanoma.nl/hoe-vaak-kijk-je-op-je-smartphone-150-x-dag/