CAREER-MODE VAN DIRT 5™ MET STERRENCAST ONTHULD – Vol gas vanaf 9 oktober 2020

DIRT 5 verschijnt op 9 oktober voor de huidige generatie van Xbox- en PlayStation-systemen en Windows-pc’s (via Steam). Meer informatie over de versies voor Xbox Series X en PlayStation® 5 volgt later. De trailer, ingesproken door DIRT 5-talenten, is hier te bekijken

De Career-mode van DIRT 5 draait om de populaire ‘DIRT Series’: een wereldwijd race-evenement waarin de beste off-road-coureurs ter wereld het tegen elkaar opnemen in verschillende disciplines. De speler begint zijn carrière binnen een reeds gevestigd veld, met onder andere de geliefde superster Alex ‘AJ’ Janiček en Bruno Durand, een veteraan die al snel de voornaamste tegenspeler in de game wordt. De rivaliteit tussen AJ en Bruno schept ruimte voor een nieuwe, aanstormende coureur om zijn kans te grijpen en naam te maken in de sport.

DIRT 5 heeft een cast vol sterren, waaronder enkele van de grootste namen uit de game- en motorsportcultuur. De stemmen van de hoofdpersonages zijn ingesproken door de iconische Troy Baker (AJ) en Nolan North (Bruno). Tijdens het opbouwen van hun carrière krijgen spelers hulp van James Pumphrey en Nolan Sykes van Donut Media, het YouTube-platform voor racing-fans. Het hele verhaal wordt tot leven gewekt via de DIRT-podcast van Donut Media, met gastoptredens van beroemdheden als de huidige W Series-wereldkampioen Jamie Chadwick en YouTube-ster SLAPTrain.

De Career mode is verdeeld in vijf hoofdstukken die spelers op verschillende manieren kunnen doorlopen door zelf de evenementen te kiezen waaraan ze willen deelnemen. De prestaties van spelers worden beloond met stempels, die nodig zijn om het hoofdevenement te ontgrendelen. Dit hoofdevenement is een zware einduitdaging die de speler moet overwinnen om toegang te krijgen tot het volgende hoofdstuk. Tussen de evenementen door kunnen spelers ook deelnemen aan vrijspeelbare, eenmalige Throwdown-uitdagingen, waarin ze het een-tegen-een opnemen tegen een pittige tegenstander uit het wereldcircuit.

De wereldtour voert spelers over de hele planeet, van de VS tot China en daar voorbij. Op basis van prestaties en reputatie kunnen spelers heel wat in-game beloningen tegemoet zien, waaronder de aandacht van de echte wereldwijde merken die op zoek zijn naar nieuw talent. De Career-mode van DIRT 5 kan deels ook met maximaal vier spelers tegelijk op hetzelfde systeem gespeeld worden. Deze optie is beschikbaar voor alle uitdagingen met meerdere wagens, waarbij de extra spelers de voertuigen besturen die anders door de computer worden bestuurd. Omdat de hoogste positie waarin een speler eindigt meetelt voor de carrière van de speler, is dit een mooie manier om extra stempels te verdienen en spelers verder te helpen.

“De Career-mode van DIRT 5 onderstreept de hele ervaring en levert een diepgaande, meeslepende ervaring waarin de speler alle vrijheid krijgt om zijn eigen keuzes te maken,” zei Robert Karp, DIRT 5 development director van Codemasters. “Dankzij de toevoeging van Troy, Nolan en Donut Media kan de speler genieten van een levende wereld waarin hij graag verblijft en aan races deelneemt. Maar of spelers goed genoeg zijn voor het hoofdevenement en de Throwdown-uitdagingen valt nog te bezien.”

Blijf op de hoogte van al het DIRT 5-nieuws en volg updates van de studio op Instagram, YouTube, Twitter en Facebook