BROHLIN COUMANS WINT OPEN PYKE MIC EN KRIJGT MUZIEKRELEASE TWV. €15.000

Opkomend talent in Tilburg gehuldigd door rapveteraan Sticks

Tilburg, 24 juni 2021 – Brohlin Coumans is de grote winnaar van de OPEN PYKE MIC, een muzikale talentenjacht door Tilburgs seltzermerk PYKE, muzieklabel Noah’s Ark en rapper Sticks. Brohlin werd gehuldigd in Club Smederij te Tilburg en krijgt een kickstart voor zijn carrière ter waarde van €15.000,-.

Kickstart
Met deze kickstart heeft Brohlin, die ook onder deze naam muziek maakt, alles in handen voor zijn eerste hitsingle. De rapper ontvangt coaching van rapveteraan Sticks en krijgt toegang tot professionele studio’s. De single wordt professioneel gemixt en gemasterd, en krijgt een volledige release die ondersteund wordt met marketing, promotie en een videoclip. Het talent is uitzinnig: “We did it! Ik heb gewacht en gestreden voor een kans als dit. Nu kan ik doen wat ik het liefste doe.”

Publieksfavoriet
Brohlin heeft de winst te danken aan duizenden fans die op Instagram op hem stemden. Hij wist de aandacht op zich te vestigen met zijn melodieuze rapstijl. Sticks had als mede-initiatiefnemer van de wedstrijd de eer om de prijs te mogen overhandigen: “Het niveau van de deelnemers was nog hoger dan ik vooraf had gehoopt! We hebben zoveel aanmeldingen ontvangen, het is duidelijk dat hier behoefte aan was. Ik baal dat we niet meer winnaars mochten kiezen, want ik vond de anderen ook echt tof. Maar Brohlin heeft terecht de meeste stemmen. Hij weet waar hij naartoe wil, en samen gaan we hem daarnaartoe helpen.”

Een podium voor talent
Erwin Douwes, CEO bij PYKE: “Ik ben trots dat we Brohlin een podium hebben kunnen bieden. Er is zoveel talent in deze wereld, en onze missie is om deze mensen met elkaar te verbinden. We kijken ernaar uit om Brohlin de steun te geven die hij nodig heeft om met ons een niveautje hoger te komen. Onze verwachtingen zijn torenhoog, en we weten zeker dat hij ze waar gaat maken.” 

Over de OPEN PYKE MIC
De OPEN PYKE MIC is een online talentenjacht voor veelbelovende muzikanten, georganiseerd door seltzermerk PYKE, muzieklabel Noah’s Ark en rapper Sticks. Deelnemers stuurden hun demo’s in, onder begeleiding van de beats van rapper en producer sor. Uit alle inzendingen werd door een vakjury een shortlist van 30 muzikanten gemaakt die een professionele video-opname van hun performance kregen. Deze werden aan het publiek gepresenteerd, waarna zij een winnaar mochten kiezen. Er werden ruim 30.000 stemmen uitgebracht.

Over PYKE
PYKE is een nieuw merk, op de markt gezet door een groep Tilburgse jeugdvrienden. Ze brouwen hard seltzer, een frisse alcoholische drank zonder koolhydraten en suiker. PYKE heeft een pop-up-bar aan de Heuvelring 138 in Tilburg.

De OPEN PYKE MIC terugkijken? Je vindt de beelden op het Instagram-kanaal van PYKE.