BN’ers en YouTubers strijden om winst Grand Prix Canada

Unieke gamersexperience: Ziggo eCircuit in Hoog Catharijne

Utrecht/Amsterdam, donderdag 1 juni – Vandaag opent Ziggo een heus eCircuit in Hoog Catharijne (Utrecht CS); dé plek waar raceliefhebbers het tegen elkaar kunnen opnemen in de Ziggo eBattle F1. Bij de opening nemen professionele autocoureurs, BN’ers, YouTubers en media het tegen elkaar op. In de VIP race -die start om 15:00 uur- strijden Robert Doornbos, cabaretiers en andere BN’ers om de titel “Snelste Nederlander”. Daarna zullen populaire YouTubers, onder meer Kwebbelkop, Maxime MXM, Koen Weijland en Lode de Boo, de eSporter van FC Utrecht, het tegen elkaar opnemen in de YouTuber eBattle F1.

Succesvolle eBattle krijgt vervolg op Utrecht CS
Bij aanvang van dit Formule 1 seizoen startte de eerste officiële Ziggo eBattle F1 van Nederland in de Pitstop Race Experience op station Utrecht Centraal. Sindsdien bezochten tienduizenden racefans de pop-up store. In de Ziggo eBattle F1 kan iedereen alvast het aankomende F1-circuit uitproberen in een simulatierace. Daarnaast kunnen de besten zich kwalificeren voor unieke prijzen.

Kruip zelf achter het stuur en neem het op tegen Robert Doornbos
Op Hoog Catharijne kun je tot en met het einde van het échte Formule 1-seizoen terecht voor de Ziggo eBattle F1. Bezoekers kunnen plaatsnemen in een simulator van Playseat® en proberen de snelste rondetijd te klokken. De deelnemers krijgen een levensechte race ervaring, dankzij de Samsung QLED TV’s. Per Grand Prix krijgen de tien snelste coureurs van die periode een uitnodiging voor de finalewedstrijd op vrijdag, die gestreamd wordt op gamerskanaal Twitch. De winnaar van deze finale komt live in het sportprogramma “Formule 1 Café” om te racen tegen oud-Formule 1-coureur en analist Robert Doornbos.

Dit programma wordt iedere vrijdag voorafgaand aan een raceweekend om 22.00 uur uitgezonden op Ziggo Sport, kanaal 14 bij Ziggo.