Blammo, Logitech G en Blue Microphones presenteren The Dutch Stream Awards 2021 

Publiek stemt via www.dutchstreamawards.nl op de beste streamprofessionals en opkomende streamtalenten van Nederland

Beste talent ontvangt een jaar lang support van Blue Microphones & Logitech G inclusief prijzenpakket t.w.v. €1000+ euro

Amsterdam, 10 september 2021 – Blammo en hoofdsponsoren Logitech G en Blue Microphones hebben vandaag de derde editie van The Dutch Stream Awards (DSA) aangekondigd. De DSA honoreert streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2021 maakten. Op maandag 4 oktober start de eerste stemronde en de uitreiking van de DSA wordt op donderdag 2 december live uitgezonden op Twitch.

De DSA groeit hard. Vorig jaar volgden meer dan een half miljoen gamers via Twitch en social media de verkiezingen. Dat was een ruime verdubbeling ten opzichte van de eerste editie in 2019. Met hoofdsponsoren Logitech G en Blue Microphones plus nieuwe partners NZXT, LG UltraGear en Red Bull én een samenwerking met Bethesda verwacht organisator Blammo dit jaar de DSA grootser te kunnen opzetten.

De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch, YouTube of Facebook. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. Zeker tijdens de periodes van de lockdown werd er vooral door jongeren meer dan ooit afgestemd op streamingkanalen. Zo kent Twitch momenteel meer dan 1.5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland.

De DSA bestaat uit twee stemrondes plus twee liveshows waarin de nominaties en de winnaars van de felbegeerde awards worden bekendgemaakt. De eerste stemronde begint op maandag 4 oktober en in deze ronde worden de nominaties bepaald. De genomineerden worden op donderdag 28 oktober bekendgemaakt. De tweede en laatste stemronde start op maandag 1 november en deze ronde bepaalt de winnaars. De stream waarin de awards worden uitgereikt vindt plaats op donderdag 2 december. Er worden in totaal tien awards uitgereikt, waarbij er twee nieuwe categorieën zijn:

  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall – Powered by NZXT (publiek en vakjury)
  • Nieuw! Beste Non Gaming stream (publiek)
  • Nieuw! Beste esports stream (publiek)
  • Beste Talent – Powered by Blue Microphones (50% publiek / 50% vakjury)
  • Beste Productie – Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)

Beste Talent
Om de vele opkomende streamtalenten een kans te bieden om door te breken naar de top is ook dit jaar de categorie Beste Talent aanwezig. “Streamen is een grote en sterk groeiende vorm van entertainment die perfect aansluit bij onze merken,” aldus Jascha Wagenaar, Marketing Manager Streamers & Creators bij Logitech Benelux. “Met deze samenwerking willen we structureel verder bouwen aan het stimuleren van opkomend streamtalent. Vorig jaar was het al een veelbesproken categorie in de community, en we vinden het fantastisch dat we het dit jaar nog groter kunnen neerzetten.”

Dit keer maken nog meer talenten een kans om genomineerd te worden. Waar er vorig jaar drie streamers de finale haalden, worden dat er nu twaalf. Bij de finale wordt de winnaar niet alleen bepaald op basis van het aantal stemmen, maar voor 50% ook op basis van een juryrapport. Zodat ook echt het beste talent wint.

De inschrijvingen voor deelname aan de Beste Talent Award starten op vrijdag 10 september.

Alle genomineerden ontvangen onder andere een set professionele streamproducten van Logitech G en Blue Microphones ter waarde van meer dan €500. De uiteindelijke winnaar ontvangt een jaar lang support van Blue Microphones, met als doel de streamkwaliteiten van het talent verder te ontwikkelen.

Beste Productie
Ook de award voor de Beste Productie is terug. Deze prestigieuze award is in het leven geroepen om te bepalen wie op technisch vlak de best geproduceerde streams maakt. Een onafhankelijke jury bestaande uit diverse professionals uit de film-, stream- en gamesindustrie gaan streamers beoordelen op onder andere de kwaliteit van video, audio, stream-integraties, splash screens, chatbots, en dergelijke.

Vorig jaar volgden ruim 200.000 live kijkers de stemming en prijsuitreiking via het DSA-kanaal en de meer dan 60 Twitch kanalen die deze stream restreamden. Populaire streamers als Serpentgameplay (86.700 volgers), Puxque (67.000 volgers), Morrog (106.000 volgers) en het collectief Lekker Spelen (117.000 volgers) gingen er met een felbegeerde award vandoor.