BEKIJK GAMEPLAY VAN SNIPER GHOST WARRIOR CONTRACTS

Vorige maand kregen Gamescom-bezoekers de kans om Sniper Ghost Warrior Contracts te spelen, waarbij ze ook kennis konden maken met het nieuwe Contracts-systeem. Om spelers thuis daar ook alvast iets van te tonen, heeft ontwikkelaar CI Games een ononderbroken walkthrough van de Gamescom-demo vrijgegeven. In de video zie je niet alleen een doorlopende gameplaysessie, je hoort ook al stukjes van de soundtrack van de game, die wordt gemaakt door de bekroonde componist die ook de muziek van Sniper Ghost Warrior 3 maakte.

In de walkthrough-trailer ligt de focus op Kolchak Harbor, een van de vijf unieke regio’s die elk een tactisch paradijsje zijn voor snipers, en waar de dynamische gevechtssituaties nooit tweemaal hetzelfde zijn. Sniper Ghost Warrior Contracts is een terugkeer naar topvorm voor de serie en introduceert het Dynamic Reticle System, dat spelers hun schot bij het richten laat corrigeren voor ballistiek en omgevingsomstandigheden. Dat is een goed voorbeeld van de manieren waarop Contracts de hoogkwalitatieve sniper-ervaring blijft bieden waar de serie om bekend staat.

De gedetailleerde walkthrough laat spelers kennis maken met het verfrissende gameplay-ritme en de nieuwe tools die ze tot hun beschikking hebben, zoals Scout Drones en het Augmented Reality-masker. Spelers die niet naar Gamescom zijn geweest, krijgen op deze manier een goede indruk van de nieuwe, meer gefocuste gameplay-flow van Sniper Ghost Warrior Contracts. De game biedt meer dan 20 contracten in vijf regio’s die dienstdoen als sandboxes vol zijmissies en verstopte uitdagingen.

Wat de muziek van Sniper Ghost Warrior Contracts betreft, wordt je sniper-symfonie dit keer door een bekend gezicht vervaardigd. Mikolai Stroinski, de bekroonde componist achter Sniper Ghost Warrior 3, The Vanishing of Ethan Carter, The Witcher 3: Wild Hunt en de Blood and Wine-DLC keert namelijk terug als componist voor Contracts, en dat vieren we door alvast wat stukjes van de officiële game-soundtrack vrij te geven.

Op ons officiële YouTube-kanaal, kun je luisteren naar stukjes van de tracks “Frost”, “Contracts Menu” en “I Look Forward To Working With You.” “Dit zijn slechts voorbeelden van Mikolai’s werk, waarmee hij awards en nominaties opstreek tijdens de Game Awards, DICE Awards, GDC Awards, Hollywood Music in Media Awards, Digital Dragons, en meer”, zegt CI Games CEO Marek Tymiński. “We vinden het geweldig en voelen ons vereerd om opnieuw samen te werken met Mikolai, die de Sniper Ghost Warrior Contracts-ervaring tot leven wekt mijn zijn meeslepende composities.”

Sniper Ghost Warrior Contracts verschijnt op 22 november 2019 voor PS4, Xbox One en pc.