ASUS ZenFone 5 vanaf nu verkrijgbaar in Benelux

6,2″-smartphone met 90% screen-to-body ratio, dubbel camerasysteem en AI-technologie heeft adviesprijs van slechts €399,- 

BELANGRIJKE PUNTEN ZENFONE 5 

  • Intelligente camera’s: Dubbele AI-versterkte camera’s, aangedreven door een Sony IMX363 sensor met 1,4um pixels, 120° groothoekcamera, Night HDR en AI Scene Detection.
  • Intelligente prestaties: Aangedreven door Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform met AI-mogelijkheden en ASUS AI Boost voor ultieme prestaties. Dual SIM-mogelijkheid, en uitbreidbaar met SD-kaart.
  • All-screen display: Ultradunne behuizing, all-screen 6.2” display met een 90% screen-to-body ratio voor een grotere en meeslependere kijkervaring in een compact 5.5”-klasse body.
  • Dual SIM, twin apps: uitgerust met een dubbel SIM/SD-card slot en de mogelijkheid voor dubbele installatie van apps, o.a. WhatsApp, Facebook, Twitter en Instagram.
  • Allround intelligentie: Smart Screen On, AI Charging, AI Ringtone en ZeniMoji live-geanimeerde avatars zijn voorbeelden van nieuwe, door AI verbeterde gemaks- en communicatieopties.

Amsterdam, Nederland, 28 mei 2018 — ASUS heeft vandaag aangekondigd dat de ZenFone 5 vanaf nu verkrijgbaar is in de Benelux. Dit is het nieuwste model in de ZenFone-serie. De ZenFone 5 is gemaakt met prachtige premium materialen en heeft naast een mooie, ultradunne behuizing, ook een all-screen design met een 6,2” display met een 90% screen-to-body ratio. Hierdoor past het scherm in een behuizing die je bij een 5,5” telefoon zou verwachten. De ZenFone 5 heeft een slim dubbel-camera-systeem dat door AI-technologie van de gebruiker leert om prestaties te optimaliseren: een revolutie op het gebied van mobiele fotografie.

All-screen display
Door de ultradunne behuizing met all-screen display, is de 6,2” ZenFone 5 net zo klein als de meeste 5,5” telefoons. Het display heeft een 90% screen-to-body ratio en is gemaakt van prachtig 2,5D gebogen glas. Bovendien is het display uitgerust met allerlei slimmigheden voor een nog betere gebruikservaring. Zo passen slimme sensoren automatisch de kleurtemperatuur aan bij het omgevingslicht. En is er de ‘Smart Screen On’-optie, die ervoor zorgt dat het scherm niet uitgaat wanneer het gezicht van de gebruiker is gedetecteerd.

Intelligente camera’s
Het intelligente dubbel-camera systeem van de ZenFone 5 gebruikt de Sony IMX363 beeldsensor met grote 1,4µm pixels en een heldere f/1,8 aperture lens (bestaande uit zes elementen) dat tot wel vijf keer duidelijkere foto’s maakt bij weinig licht. Ook is het mogelijk om opnames te maken met Night HDR. De 120° groothoek secundaire camera heeft een field-of-view dat twee keer zo wijd is als de meeste standaard smartphonecamera’s. Hierdoor kun je uitgestrekte landschappen fotograferen, of meer mensen opnemen in je groepsfoto’s. Het camerasysteem maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmes en big-data-analyses voor intelligente fotografie. Hierdoor evolueert de ZenFone 5 continu en vormt het zich naar de gebruiker.

Indrukwekkende prestaties
De ZenFone 5 is uitgerust met een krachtige Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform. Dit is een geavanceerde 14µm 64-bit octa-core system-on-a-chip (SoC) met 4GB RAM-data. Hierdoor levert het 40% hogere CPU-prestaties en 10% hogere grafische prestaties dan de Snapdragon 630 Mobile Platform. De ZenFone 5 heeft een volledige set aan AI-versterkte opties, aangedreven door de AI-mogelijkheden van het Snapdragon 636 Mobile Platform. Voor extra kracht heeft de ZenFone 5 een ASUS AI Boost om prestaties onmiddellijk te optimaliseren voor gaming en veeleisende taken. Ook is de ZenFone 5 zeer betrouwbaar, vanwege vier 0,06mm dunne carbon cooling pads die op efficiënte wijze de hitte verdrijven, waardoor de smartphone altijd aan op de top van zijn kunnen presteert. Om zonder zorgen de deur uit te kunnen, heeft de ZenFone 5 een hoge capaciteit 3300mAh batterij met ASUS BoostMaster snellaadtechnologie. ZenFone 5 introduceert ook AI Charging. Dit is software die de oplaadsnelheid dynamisch aanpast op basis van de gewoontes van de gebruiker. Hierdoor veroudert de batterij minder snel en maximaliseer je de prestaties en levensduur van jouw batterij.

Dual SIM, twin apps
De ZenFone 5 is superflexibel doordat hij ondersteuning biedt voor twee SIM-kaarten (zodat je hem zowel zakelijk als privé kunt gebruiken), of een SIM-kaart en SD-kaart voor extra opslagruimte. De ZenFone 5 heeft ook een uniek twin app-systeem. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om twee WhatsApp-applicaties tegelijk te kunnen draaien. Met een ZenFone 5 hoef je dus nooit meer met twee telefoons mee te slepen.

All-round Intelligentie
De kracht van AI versterkt de gehele ZenFone 5 gebruikservaring. Zo past AI Ringtone het volume aan op basis van het geluid in de omgeving. ZeniMoji is een leuke nieuwe ZenFone 5 optie – exclusief voor ASUS – die gebruikers schattige avatars laat animeren door hun eigen stem, gezichtsuitdrukkingen of hoofdbewegingen te gebruiken. ZeniMoji avatars kunnen worden gebruik in videogesprekken of livestreams, maar ook in tekstgesprekken. Alles om communicatie zo leuk mogelijk te maken.

De ZenFone 5 heeft een adviesprijs van €399,- en is vanaf nu in de Benelux verkrijgbaar bij Coolblue, Belsimpel en Bol.com.