ASUS kondigt ZenFone 6 aan

De meest krachtige en innovatieve ZenFone ooit introduceert de Flip Camera voor een nieuw tijdperk van mobiele fotografie, een volledig NanoEdge display zonder notch en een 5000mAh batterij

Defy Ordinary: ASUS voorzitter Jonney Shih heeft de ZenFone 6 onthuld in Valencia

Belangrijkste kenmerken

  • Grenzeloze kijkervaring: 6.4’’ NanoEdge display met screen-to-body-ratio van 92%. Beschermd door het supersterke Corning Gorilla Glass 6
  • Waanzinnige performance, monsterlijke batterij: Vlaggenschip Qualcomm Snapdragon 855 Mobile Platform met tot wel 8GB RAM, 256GB ROM en een 5000mAh batterij.
  • Unieke Flip Camera: Een door een motor aangedreven, 180° omkeerbare cameramodule zorgt ervoor dat de primaire Sony IMX586 48MP camera en de secundaire 13MP 125°ultrawidecamera zowel als frontcamera als camera aan de achterzijde kunnen worden gebruikt.
  • Soepeler, sneller en simpeler: Nieuwe ZenUI 6 focust zich op de essentiële elementen, opnieuw ontworpen interface biedt een soepele en intuïtieve gebruikservaring.

                                   

 

Valencia, Spanje, 16 mei 2019 – Vandaag heeft ASUS de ZenFone 6 aangekondigd, een krachtige smartphone die beschikt over een unieke Flip Camera, een innovatie die een nieuw tijdperk van mobiele fotografie inluidt. De smartphone is aangekondigd tijdens het wereldwijde launch event in de City of Arts and Sciences in Valencia, Spanje.

De Flip Camera is een innovatieve oplossing die het probleem van een inkeping in het scherm én de lage resolutie van frontcamera’s tegelijkertijd oplost. De smartphone bevat een primaire 48MP Sony IMX586 camera en een secundaire 13MP 125° ultrawidecamera, die worden aangedreven door een custom stappenmotor met uiterste precisie. Deze kan de module met 180° omslaan, zodat de gebruiker eenvoudig kan switchen tussen het gebruik van de camera’s aan de voor- en aan de achterzijde. Bovendien is het mogelijk om iedere positie daartussenin vast te houden, waardoor gebruiker de ongeëvenaarde controle krijgt om professionele foto’s te schieten vanuit iedere hoek.

De 6,4’’ ZenFone 6 beschikt over een NanoEdge-display (met een screen-to-body ratio van 92%) zonder notch en is beschermd met Corning® Gorilla® Glass 6. Hiermee biedt de ZenFone 6 een vrijwel grenzeloze kijkervaring én de beste bescherming die beschikbaar is. Aangedreven door het vlaggenschip Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile Platform — die de CPU-performance een boost geeft tot wel 45% en mogelijkheid biedt tot wel 20% snellere rendering in vergelijking met de voorgaande generatie. De ZenFone 6 bevat een monsterlijke batterij van 5000mAh –  één van de grootste in een vlaggenschipsmartphone – waardoor de gebruiker tot twee dagen non-stop zijn smartphone kan gebruiken.

Mr. Shih werd op het podium vergezeld door Jussi Nevanlinna, VP Marketing van Qualcomm EMEA en Marcel Campos, ASUS Head of Global Marketing Operation. ‘De ASUS ZenFone 6 is de ultieme weergave van onze passie en toewijding voor innovatie en technologie. Het staat symbool voor het eren van onze hardcore fanbase en het is een ode aan onze engineering. We zijn vier van de meest fundamentele uitdagingen van smartphones aangegaan: scherm, camera, batterij en performance. Wij geloven dat de ZenFone 6 de beste smartphone is die we ooit hebben uitgebracht, met de meest buitengewone oplossing. De ASUS ZenFone 6 is ontworpen met ‘Defy Ordinary’ in het achterhoofd, zonder compromissen.’

‘We zijn ontzettend enthousiast over lancering van de nieuwe vlaggenschip smartphone van ASUS, de ZenFone 6, hier in Valencia’, zegt Cristriano Amon van Qualcomm Incorporated. ‘Het Snapdragon 855 Mobile Platform is gebouwd voor de meest veeleisende gebruikers in het achterhoofd. Bezitters van de ZenFone 6 kunnen razendsnelle en extreem soepele performance verwachten. Het innovatieve cameradesign en de processorkracht van de Snapdragon 855 leveren daarnaast buitengewone afbeeldingen en video’s af.’

De ZenFone 6 combineert extreme performance and flexibele fotografie van hoge kwaliteit in een compact design en is direct te herkennen aan zijn futuristische styling.

Grenzeloze kijkervaring
Om de gebruiker een kijkervaring zonder grenzen te bieden is de ZenFone 6 uitgerust met een 6,4’’ NanoEdge display dat over zeer dunne randen beschikt en vrijwel volledig uit scherm bestaat (screen-to-body ratio van 92%). Het design zonder notch – dat mogelijk wordt gemaakt door de Flip Camera – maakt iedere visuele taak een stuk aantrekkelijker, of het gaat om browsen, berichten sturen naar vrienden of het kijken van films. Een kleurbereik van 100% DCI-P3 van bioscoopniveau zorgt voor rijke, levensechte kleuren en de hoge helderheid van 600nits maakt het eenvoudig om van het scherm af te lezen, zelfs wanneer deze buiten wordt gebruikt. De display is beschermd met het nieuwste Corning Gorilla Glass 6, wat zorgt voor ongekende weerstand tegen krassen en stoten. Gorilla Glass 6 is uitvoerig getest op meerdere valpartijen van een meter hoog, dus het is geen probleem als de gebruiker het toestel laat vallen: hij kan deze valpartijen en andere stoten eenvoudig overleven.

Waanzinnige performance, monsterlijke batterij
De ZenFone 6 is uitgerust met het nieuwste Qualcomm Snapdragon 855 Mobile Platform, een 7nm 2,8GHz octa-core processor met tot wel 8GB RAM. Deze vlaggenschipprocessor zorgt ervoor dat de ZenFone 6 zich kenmerkt door ultrasnelle en extreem soepele performance, waardoor zelfs de meest veeleisende games en apps eenvoudig kunnen worden afgespeeld. De Snapdragon 855 levert tot wel 45% betere CPU-performance en tot 20% snellere rendering van graphics in vergelijking met de vorige generatie. Daarnaast biedt de monsterlijke 5000 mAh batterij voldoende batterijduur om twee dagen mee door te komen.

Unieke Flip Camera
De ZenFone 6 introduceert de baanbrekende Flip Camera: een omkeerbare dual-cameramodule die zowel als frontcamera, als camera aan de achterzijde kan dienen. Deze innovatieve oplossing zorgt ervoor dat er geen notch nodig is in het display en daarnaast betekent het dat de Flip Camera zowel aan de voor- als aan de achterkant over dezelfde hoge kwaliteit en functionaliteiten beschikt.

De primaire camera van de ZenFone 6 maakt gebruik van de nieuwste Sony IMX586 48MP sensor met een f/1.79 brede diafragmalens en Quad Bayer-technologie voor ongelooflijke dag- en nachtfotografie. Het 2×1 OCL PDAF autofocussysteem levert de beste focus en performance om schudden tegen te gaan. De secundaire 13MP 125° ultrawidecamera zorgt ervoor dat gebruikers meer vrienden en omgeving in het beeld kunnen laten passen, inclusief real-time distortioncorrectie.

De Flip Camera module is gemaakt van vloeibaar metaal (amorfe legering), dat 20% lichter is dan roestvrij staal, maar tegelijkertijd vier keer zo sterk. Om te zorgen voor extra bescherming detecteert de G-sensor in de module het tempo van de versnelling, waardoor de Flip Camera automatisch terugkeert in de module. Dit betekent dat de Flip Camera zich verplaatst naar een veilige positie als de gebruiker de telefoon laat vallen.

Een custom stappenmotor roteert de cameramodule op soepele wijze tot wel 180° en daardoor kan de camera zowel als frontcamera als camera aan de achterkant van het toestel fungeren. In de unieke Free Angle-modus kan de Flip Camera worden gepositioneerd naar iedere hoek, waardoor de gebruiker de vrijheid krijgt om zijn subjecten vast te leggen vanuit hoge en lage hoeken. Hierdoor hoeven zij zich niet op een ongemakkelijke manier te positioneren om de foto te maken die zij graag willen. Er zijn verschillende, andere modi beschikbaar om de perfecte foto te maken, waaronder Auto Panorama voor hulp bij panoramische shots en Motion Tracking, waarmee het subject automatisch wordt gevolgd tijdens het opnemen van video’s. De nieuwe HDR+ Enhanced en Super Night-modi leveren de beste dag- en nacht fotografie.

Soepeler, sneller en simpeler
De nieuwe ZenUI 6 user interface blinkt uit in souplesse en snelheid. De interface is eenvoudig in het gebruik en bovendien gemakkelijk om mee te werken voor nieuwe gebruikers van een ZenFone. Het uiterlijk is cleaner en meer gestroomlijnd, waarbij alleen essentiële elementen zijn overgebleven. Bovendien is er een nieuw Dark Mode kleurschema toegevoegd, wat ervoor zorgt dat de ogen veel minder snel worden vermoeid in omgevingen met weinig licht.

De opnieuw ontworpen interface beschikt over supersoepele animaties en is ontworpen om eenvoudiger te bedienen met één hand. Commando’s en andere apps zijn gearrangeerd aan de zijkanten van het display, zodat deze makkelijk te bereiken zijn met de duim van de gebruiker.

OptiFlex™ zorgt ervoor dat apps sneller worden opgestart en opnieuw worden geladen. Ook wordt energie bespaard door te leren welke apps de favoriete zijn van de gebruiker. De meest gebruikte apps worden opgeslagen in het geheugen, dus deze zijn altijd klaar om direct te gebruiken. Een nieuwe Private Listening-modus speelt alle voice messages en interacties met Google Assistant alléén via de oortelefoon af, dus berichten worden niet luid uitgelezen in het openbaar.

De nieuwe, fysieke Smart Key aan de zijkant van de ZenFone 6 kan naar eigen wens worden aangepast om veel gebruikte handelingen sneller in te kunnen zetten , waaronder Google Assistant-taken. De Smart Key ondersteunt een enkele aanraking, dubbele aanraking of een modus waarin de toets is ingedrukt. Alle drie de modi kunnen worden toegekend aan verschillende acties.

De luxe ASUS ZenEar™ Pro, inbegrepen bij de ZenFone 6, zijn afgestemd door de geliefde headphonespecialist 1MORE om premium geluidskwaliteit en een uitstekende luisterervaring te kunnen garanderen.

Beschikbaarheid en prijs
De ASUS ZenFone 6 ZS630KL-2A002EU (6GB RAM – 128GB opslag – Black) is in België vanaf morgen (17 mei 2019) beschikbaar voor een adviesprijs van €559.99. Beschikbaarheid voor Nederland is nog onbekend.

Verwachte configuraties:

  • ZenFone 6 – ZS630KL-2J032EU – 6GB RAM – 64GB opslag – Silver        €499.99
  • ZenFone 6 – ZS630KL-2A031EU – 6GB RAM – 64GB opslag – Black        €499.99
  • ZenFone 6 – ZS630KL-2J006EU – 8GB RAM – 256GB opslag – Silver       €599.99
  • ZenFone 6 – ZS630KL-2A005EU – 8GB RAM – 256GB opslag – Black      €599.99
  • ZenFone 6 – ZS630KL-2J003EU – 6GB RAM – 128GB opslag – Silver       €559.99