ASUS kondigt TUF Gaming FX505DY en FX705DY aan

De nieuwste TUF Gaming-laptops bevatten next-gen AMD Ryzen-processors, Radeon-graphics, NanoEdge-schermen met FreeSync-technologie en de nieuwste aansluitmogelijkheden

SAMENVATTING

  • IPS-niveau FHD NanoEdge-display en AMD FreeSync voor ongekend soepele en meeslepende gameplay
  • Aangedreven door de nieuwste AMD Ryzen-processor en Radeon RX 560X-graphics voor een aantrekkelijke werk- of game-ervaring
  • Maak kennis met de militaire MIL-STD-810G-testnormen voor stevigheid

Las Vegas, 6 januari 2019 — ASUS heeft vandaag de TUF Gaming FX505DY en TUF Gaming FX705DY aangekondigd, twee gaming-laptops die worden aangedreven door de nieuwste AMD® Ryzen™ 5 3550H-processor, met maximaal 32 GB RAM en verschillende opslagopties. Dit nieuwe platform komt met discrete Radeon™-graphics en levendige FreeSync™-displays. Slanke randen omlijsten de NanoEdge-displays om de ervaring verder te vergroten en de algehele footprint te verkleinen, terwijl het versterkte chassis de machines helpt het dagelijkse leven te overleven. De FX505DY- en FX705DY zijn intelligent ontworpen en zorgvuldig gebouwd, waardoor prestaties, levensduur van de batterij en betaalbaarheid perfect in balans zijn en zorgen voor een betere spelervaring.

Neem Ryzen en FreeSync mee onderweg
De Ryzen-processoren van AMD zijn erg populair onder desktops en TUF Gaming-laptops hebben de leiding over de implementatie van de nieuwste versie. Deze 2e generatie Ryzen Mobile APU, ook wel bekend als Picasso, is gebouwd met toonaangevende 12nm-technologie. De Ryzen 5 3550H-chip met FX505DY en FX705DY beschikt over vier kernen en acht threads die uitstekende prestaties leveren voor populaire games en alledaags werk. Multithread-prestaties zijn bijzonder krachtig en de processor past in een 35W-stroomomhulling die de levensduur van de batterij niet in gevaar brengt.

Met de op Vega gebaseerde geïntegreerde graphics kan de APU de laptop helemaal zelfstandig aansturen, wat helpt energie te besparen en de levensduur van de batterij te verlengen tot meer dan zeven uur aan 1080p video playback op FX705DY en bijna zes uur op FX505DY. Discrete GPU’s zijn waar het om draait, dus als het tijd is om te spelen, activeert AMD Switchable Graphics tech automatisch de discrete Radeon RX 560X van de laptop. De GPU zorgt voor soepele framerates in games als Fortnite en Overwatch, maar ook in esports-klassiekers zoals League of Legends en Dota 2.

Schermen op de meest betaalbare gaming-laptops hebben meestal een vaste verversingsfrequentie, maar FX505DY en FX705DY gebruiken de variabele vernieuwingsfrequentietechnologie van FreeSync om de verversingsfrequentie van het scherm te matchen met de beeldsnelheid van de GPU. Het synchroniseren van deze componenten elimineert visual tearing, vermindert input lag en vermindert stotteren om de algehele game-ervaring te verbeteren.

De FX505DY heeft een 15,6-inch FHD IPS-level-scherm en de FX705DY heeft een 17,3-inch scherm. Beide zijn voorzien van het NanoEdge-ontwerp met smalle randen en hebben brede kijkhoeken om de kleuren levendig te houden, zelfs wanneer je niet recht voor het scherm zit. Hoewel beide systemen panelen aanbieden die werken binnen een FreeSync-bereik van 40-60Hz, heeft alleen de FX505DY een high-refresh optie die van 48-120Hz gaat en beter presteert bij hogere framerates. Het 60Hz-paneel is geweldig voor gamers die grafisch veeleisende titels spelen waarbij ontzettend hoge framerates niet realistisch zijn. Het 120Hz-alternatief wordt aanbevolen voor snelle shooters zoals CS:GO en Overwatch.

Houd het koel en sterk
De TUF Gaming-laptops blijven koel dankzij een speciaal ontworpen thermische oplossing die de interne temperaturen onder controle houdt en de prestaties in de loop van de tijd consistent houdt.

HyperCool-technologie houdt de CPU en GPU koel met onafhankelijke ventilatoren voor elke chip. Terwijl de ventilatoren ronddraaien, vangen speciale anti-stoftunnels aan de randen van de behuizing deeltjes op uit de laptop om te voorkomen dat ze de koeling verstoppen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt in de warmteafvoer, iets wat de koeling voldoende kan belemmeren en de prestaties, betrouwbaarheid en stabiliteit op lange termijn kan beïnvloeden.

De FX505DY en de FX705DY voldoen allebei aan militaire MIL-STD-810G-normen voor stevigheid, ongeacht de kleur en het materiaal. Zware tests zorgen ervoor dat ze bestand zijn tegen extreme omgevingen, trillingen en toevallige stoten. De FX505DY is zelfs gecertificeerd om hogere valpartijen te overleven. Het hexagonale ontwerp aan de onderkant van de laptops voegt structurele stijfheid toe en verdient enige eer voor hun taaiheid.

Uitgerust voor gevechten
Gamen is moeilijker op de toetsen van een laptop dan een regulier toetsenbord, maar de toetsenborden op FX505DY en FX705DY zijn de naam van TUF Gaming waardig. Het HyperStrike-deck brengt een op het desktop geïnspireerde layout met gescheiden blokken van functietoetsen die makkelijk te herkennen zijn en een volledig numeriek toetsenblok voor snellere number crunching – zelfs op het 15-inch model. Daarnaast is er een bredere spatiebalk, duidelijke pijltjestoetsen, gebogen toetsen en gemarkeerde WASD-toetsen.

Het toetsenbord is ook van achteren verlicht. Red Matter-versies van FX505DY en FX705DY geven een rode gloed, terwijl Gold Steel-modellen aanpasbare RGB-verlichting hebben. De RGB-kleuren en effecten kunnen worden aangepast met het Armory Crate-hulpprogramma, dat vitale functies zoals lichtregeling, systeembewaking en configureerbare spelprofielen combineert en automatisch de gewenste systeeminstellingen laadt.

Aangesloten en klaar om te spelen
TUF Gaming FX505DY en FX705DY beschikken over Wi-Fi 5 (802.11ac) en onboard Ethernet zodat je een lagere latentie hebt voor serieuze multiplayer-matches. Ook zijn er drie USB-poorten om verbinding te maken met een externe opslag zonder dat je daarvoor een gamingmuis en/of gamepad hoeft los te koppelen. Beide modellen versterken de game-ervaring met DTS Headphone: X®-technologie die 7.1 virtueel surround sound naar stereohoofdtelefoons of luidsprekers brengt. Gamers kunnen kiezen tussen ingebouwde presets voor games, films en sport, of kunnen zelf aan de slag met de ingebouwde equalizer.

FX505DY en FX705DY kunnen via HDMI 2.0 worden aangesloten op een monitor of tv. FreeSync werkt via HDMI met compatibele schermen, waardoor de soepele game-ervaring kan worden uitgebreid naar nog grotere schermen.

TUF waar het telt
TUF Gaming FX505DY en FX705DY laptops combineren een cocktail van AMD-componenten en technologieën om de game-ervaring te verbeteren. De combinatie van een Ryzen APU met discrete Radeon-graphics en een FreeSync-scherm heeft alles voor gamers die hun budget optimaal willen benutten.

SPECIFICATIES & BESCHIKBAARHEID
Gedetailleerde specificaties zijn te vinden in de bijlagen. Op een later moment wordt meer informatie over de beschikbaarheid, prijzen en exacte configuraties beschikbaar gesteld.
Voor meer informatie over TUF Gaming laptops, zie ASUS Edge Up.