ASUS kondigt gloednieuwe TUF Gaming-laptops aan tijdens CES 2022

De volgende generatie TUF Gaming en TUF DASH-laptops zet grote stappen

Belangrijkste kenmerken:

  • Nieuwe Intel® en AMD® CPU’s: TUF Gaming laptops zijn vernieuwd met de volgende generatie hardware, inclusief de MUX Switch.
  • Vernieuwd design: Nieuwe behuizing geïnspireerd op mecha straalt TUF’s kracht en duurzaamheid uit.
  • TUF DASH F15: De krachtige, draagbare en dunne TUF DASH F15 wordt in 2022 nieuw leven in geblazen.

AMSTERDAM, Nederland 4 januari, 2022 – ASUS kondigt met trots de gloednieuwe TUF Gaming-laptops aan, die automatisch Windows 11 bevatten en aangedreven worden door Intel® en AMD. De TUF Gaming-familie is gecreëerd met als basisprincipe gamers fantastische performance te bieden zonder dat zij hier teveel voor betalen. De line-up van 2022 bouwt voort op de traditie van het aanbieden van hoogwaardige hardware, gecombineerd met meer verfijnd design van de behuizing in vergelijking met vorige generaties.

De gehele TUF Gaming-familie is opgefrist voor 2022 met nieuwe designs. De line-up bevat ook een gloednieuwe MUX Switch, wat nog meer GPU performance garandeert voor gamers. De TUF DASH keert ook terug in 2022, dit keer als een dunne en lichte machine die krachtiger is dan zijn compacte vorm doet vermoeden.

Nieuwe hardware en features
De 2022 ASUS TUF Gaming F15 en F17 voeren de line-up van dit jaar aan met de 12e generatie Intel Core i7-12700H processor en tot maximaal een NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU met een maximum TGP van 140W. De 2022 ASUS TUF Gaming’s A15 en A17 zijn uitgerust met een AMD Ryzen 6800H-processor. Deze combinatie van krachtige CPU’s en krachtige mobiele GPU’s van NVIDIA zorgt samen voor ongelooflijke gaming-prestaties in de nieuwste titels.

Nieuw voor 2022 is dat alle TUF Gaming laptops zijn voorzien van een hardware MUX Switch. Veel moderne gaminglaptops leiden de frames van hun GPU’s door de geïntegreerde graphics van de CPU voordat ze het scherm bereiken, wat een betere batterijlevensduur biedt, maar voorkomt dat de GPU zijn absolute beste prestaties levert. De nieuwste TUF Gaming-laptops bieden gamers de mogelijkheid om de Armoury Crate-software te openen en over te schakelen op een directe GPU-modus die latency vermindert en de prestaties gemiddeld met 5-10% opvoert.

Krachtige hardware vraagt om superieure koeling. Als onderdeel van ons koelsysteem hebben de Arc Flow Fans™ een ontwerp met 84 blades, waarbij de afzonderlijke blades allemaal een verschillende dikte hebben. Door de dikte aan te passen tot slechts 0,1 mm aan het uiteinde van de blade, wordt turbulentie verminderd en de algehele luchtstroom verbeterd. Ondanks dat ze stiller zijn dan het ontwerp van vorig jaar, hebben deze ventilatoren tot 13% meer luchtstroom dan hun voorganger om de TUF Gaming laptops koel te houden.

Fast-paced gaming vereist ook beeldschermen met een hoge verversingssnelheid, waardoor bewegingen in de game veel vloeiender lijken, zodat gamers vijanden met precisie kunnen volgen. Alle 2022 TUF-laptops zijn uitgerust met beeldschermen met een hoge verversingssnelheid, waaronder FHD 300Hz voor de snelste competitieve shooters of QHD 165Hz voor meer meeslepende ervaringen. Welk paneel gamers ook kiezen, prachtige beelden staan te wachten.

Vernieuwd design
De hele TUF Gaming line-up heeft voor 2022 een vernieuwd ontwerp gekregen, geïnspireerd door mecha anime. Subtiele knipogen naar de kracht en moed van deze machines zijn terug te vinden op de behuizing van de TUF Gaming-laptops, waaronder het nieuwe laser-sculpted logo op de Jaeger Gray-editie en de reliëfversie op de Mecha Gray machine. Net als de robots waarop ze zijn geïnspireerd, stralen TUF Gaming-laptops hardheid uit. Deze robuuste machines voldoen aan de MIL-STD-810H specificaties en zijn getest om intense hitte, kou, vochtigheid en trillingen te weerstaan en zijn in staat om de willekeurige stoten en klappen van het dagelijks leven te weerstaan.
TUF Dash F15
De TUF Dash werd oorspronkelijk gelanceerd in 2021 en is gemaakt om een dunne en lichte vormfactor te presenteren, doordrenkt met TUF Gaming DNA. Het 2022-model is bijgewerkt en geüpgraded met de nieuwste hardware, terwijl de dikte van de behuizing onder de 20 mm is gebleven.

Voorzien van een 12e generatie Intel Core i7-12650H processor en tot aan een NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU met een MUX Switch, is deze machine een geweldige gaming machine in een dunne en lichte behuizing. Gloednieuw DDR5-geheugen met een snelheid van 4800MHz kan zelfs de meest intense multitasking moeiteloos aan en de dubbele PCIe® 4.0 SSD-slots zorgen ervoor dat gamers over meer dan genoeg snelle opslagruimte beschikken terwijl ze onderweg zijn.

Een QHD 165Hz-paneel met 100% dekking van de DCI-P3-kleurruimte zorgt voor meeslepende beelden in games en hoge kleurnauwkeurigheid voor het maken van content. Dankzij Thunderbolt™ 4-ondersteuning kun je eenvoudig een externe dock of een snelle opslagschijf toevoegen. Ook ondersteunt de TUF Dash USB Type-C Power Delivery tot 100W, zodat de machine altijd opgeladen is en kan worden opgeladen via vele verschillende compatibele opladers en batterijpacks.