ASUS en haar ZenBook-lijn ondersteunen HAEVN bij de creatie van muziekvideo van hun nieuwe single ‘Throw me a line’

ASUS verstevigt haar Built for Brilliance-campagne met de populaire Nederlandse band HAEVN, alleskunner/fotograaf Rui Reis Maia en regisseur Bram van Alphen. In de campagne krijgen we een exclusief kijkje achter de schermen bij het creatieproces van de verschillende professionals.

Amsterdam, 30 december 2020 – De Nederlandse band HAEVN lanceert binnenkort zijn nieuwe single Throw Me A Line en een bijbehorende videoclip om fans te verblijden in deze donkere dagen. HAEVN realiseert de release in samenwerking met ASUS. Deze release is namelijk verweven met de gloednieuwe Built for Brilliance-campagne van ASUS, waarmee ASUS creatieve professionals de tools geeft om het beste uit zichzelf te halen, zodat zij briljante creaties afleveren.

HAEVN
Het Amsterdamse muziekduo HAEVN is in 2015 opgericht en wist met het nummer Finding Out More de internationale hitlijsten te bereiken. Vijf jaar later kunnen singersongwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen al vele mijlpalen op hun naam zetten, waaronder het uitbrengen van hun langverwachte debuutalbum, optredens door heel Nederland en het gebruik van hun muziek in verschillende commercials.

Marijn van der Meer (HAEVN) vertelt: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze muziek te delen met fans en samenwerkingen die ons op het lijf zijn geschreven. ASUS kwam precies op het goede moment naar ons toe en maakte het voor ons mogelijk om de visie die we voor ogen hadden voor onze videoclip te verwezenlijken.”

Begin 2021 komt de nieuwe single en muziekvideo van HAEVN uit, maar nu al kunnen fans meekijken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een videoclip. In de verschillende verhaallijnen kunnen fans vanuit meerdere invalshoeken zien hoe de single en clip geproduceerd zijn. Het duo heeft de beschikking gekregen over een ZenBook Pro Duo, de laptop voor creatieve professionals met een secundair beeldscherm en het nieuwste model van de compacte ZenBook 14.

Andere hoofdrolspelers
Naast HAEVN hebben creatieve duizendpoot Rui Reis Maia en regisseur Bram van Alphen hun eigen verhaal te vertellen in de Built for Brilliance-campagne. Hun kwaliteiten en expertises worden in afzonderlijke video’s belicht en hierin laten zij zien hoe zij hebben bijgedragen aan het gezamenlijke, briljante eindresultaat van HAEVN. We zien Rui Reis Maia op de set zijn foto’s schieten en later bewerken op een ZenBook Pro Duo. Regisseur Bram van Alphen tenslotte, gebruikt de ZenBook Flip 13 om zijn moodboards te bekijken en shots te verduidelijken die hij voor ogen heeft.

Over de campagne
ASUS heeft deze campagne, waarbij het concept ‘Built for Brilliance’ centraal staat, in het leven geroepen om creatieve professionals het beste uit zichzelf te laten halen met behulp van de beste hardware, die speciaal voor hen is ontwikkeld. Inspirerende personen met hun eigen creatieve disciplines hebben maandenlang gewerkt aan een briljant eindresultaat, dat tot stand is gekomen middels nauwe samenwerking en bovendien zijn zij volledig vrij gelaten in de invulling van de productie. Middels deze campagne laat ASUS het traject zien dat zij hebben doorlopen en wat er bij komt kijken om een omvangrijke creatie als deze op poten te zetten.

Rosita Bakker, Marketing Manager bij ASUS Benelux, vertelt: “HAEVN, Rui Reis Maia en Bram van Alphen zien wij als perfecte voorbeelden van creatievelingen die het beste uit zichzelf halen, als ze daarvoor de beste middelen tot beschikking hebben. Built for Brilliance slaat niet alleen op de filosofie van ASUS om te streven naar het maken van de beste producten, maar ook op het gebruiken van deze producten als middel om iets geweldigs te maken. In de teaser zien we al wat dat kan opleveren en ik ben ook erg benieuwd naar de uiteindelijke clip die begin januari gaat uitkomen.”