ASUS brengt de Zen AiO 24 (M5401) uit in de Benelux

Nieuwe All-in-One-PC van ASUS wordt onder andere gekenmerkt door een prachtig 23.8-inch frameless beeldscherm met touch-functionaliteit, krachtige performance en Harman Kardon-gecertificeerde speakers

Belangrijkste kenmerken:

  • Touchscreen met dunne schermranden: Full HD-resolutie, dunne schermranden en een 100% sRGB kleurengamma voor een geweldige kijkervaring.
  • Opgevoerde performance: Aangedreven door (maximaal) een AMD Ryzen 7 5700U CPU en Radeon graphics, met toonaangevend ‘triple-storage’ design met dual SSD’s.
  • Oogstrelend ontwerp: Vernieuwd design met een stijlvolle, niet gecentreerde stand, een NanoEdge-beeldscherm met een screen-to-body-ratio van maximaal 93% en hoogwaardige stofbestendige speakers aan de voorzijde.
  • Handige innovaties: Designkeuzes die functioneel zijn, zoals een slimme manier van inloggen met behulp van een infraroodcamera en een digitale assistent die de gebruiker kan activeren met behulp van zijn stem.

Amsterdam, 11 augustus 2021 – ASUS heeft vandaag zijn nieuwste All-in-One-PC uitgebracht in de Benelux: de Zen AiO 24 (M5401). Het 23.8-inch-model introduceert een strak, modern design met optionele touch-functionaliteit en stelt de gebruiker in staat om zware taken soepel uit te kunnen voeren dankzij zijn krachtige performance.

Het nieuwste model in de populaire Zen AiO-serie is een veelzijdige, stijlvolle en krachtige PC – allemaal in één pakket. Het met zorg vervaardigde alles-in-een-systeem combineert performance met esthetiek voor iedereen die design een warm hart toedraagt. De elegante look wordt geaccentueerd met een metalen stand en stofbestendige speakers aan de voorzijde die zijn gecertificeerd door Harman Kardon. Het model beschikt over een 23.8-inch NanoEdge-beeldscherm met optionele touchscreen-technologie en een screen-to-body-ratio van maar liefst 93%. De Zen AiO biedt zowel waanzinnige beeldkwaliteit als intuïtieve interactie om de hoge verwachtingen van een moderne all-in-one-systeem waar te maken.

Opgevoerde performance
De Zen AiO 24 levert prestaties van desktopniveau af en is in staat om veeleisende taken uit te voeren. Aangedreven door AMD Ryzen™ 7 5000-serie-processoren en razendsnelle AMD Radeon™ graphics wordt het bewerken van foto’s en video’s vele malen makkelijker.

Deze performance wordt ondersteund door een toonaangevende en flexibele ‘triple-storage’-optie die gebruikers in staat stelt om twee razendsnelle PCIe®-schijven te gebruiken in combinatie met de enorme opslagcapaciteit van een traditionele harde schijf. De SSD’s bieden gegarandeerd extreem snelle toegang tot data, terwijl de HDD alle ruimte levert die nodig is voor bestanden.

Ook beschikt de Zen AiO 24 over geïntegreerde WiFi 6 (802.11ax) voor snelheden – sneller dan bedraad – tot wel 2.4 Gbps. Hierdoor kunnen gebruikers onder andere genieten van het soepel streamen van high-definition video’s en in een oogwenk grote bestanden binnenhalen.

Gemoderniseerd design en touchscreen met dunne schermranden 
De Zen AiO 24 is ontworpen om naadloos te integreren in een moderne levensstijl. Het model is ontworpen met een niet gecentreerde stand, vervaardigd uit metaal en aangevuld met andere hoogwaardige materialen, waaronder fijngeweven speakergrills aan de voorzijde. De Zen AiO wordt bovendien gekenmerkt door topnotch audio van de experts van Harman Kardon. Het speakersysteem beschikt over een geavanceerd bass-reflex ontwerp dat ook is te vinden in enkele high-end speakers voor een soepele, krachtige bas en helder geluid met groot bereik.

Het oogstrelende 23.8-inch NanoEdge-beeldscherm beschikt over dunne schermranden van slechts 2.8 millimeter. Een groot, prachtig scherm in een zo klein mogelijke ruimte met een screen-to-body-ratio van maar liefst 93%.

Dankzij het touchscreen wordt interacteren met verschillende apps op de Zen AiO nog makkelijker. Het paneel levert visuele kwaliteit van IPS-niveau en heeft een kleurengamma van 100%. Dankzij ASUS Splendid-technologie is het eenvoudig om het beeldscherm te tunen naar de wens van de gebruiker voor de perfecte beeldkwaliteit.

Innovaties
Voor de ultieme flexibiliteit van het positioneren van de Zen AiO 24 kan deze worden gekoppeld aan iedere VESA-compatibele wall mount of monitorarm voor desktops. De geavanceerde infrarood(IR)-camera die is ingebouwd, verzekert de gebruiker van een snelle, accurate en betrouwbare manier om in te loggen met Windows Hello. Het is niet nodig om gecompliceerde wachtwoorden te onthouden en in te typen: een snelle gezichtsscan is voldoende om in te loggen.

De omkeerbare USB 3.2 Gen 1 Type C-poort maakt het verbinden van andere apparaten moeiteloos en de Zen AiO 24 bevat een optionele HDMI-input. Een grote verscheidenheid aan poorten maakt het bovendien eenvoudig om randapparatuur aan te sluiten en een HDMI-out-poort stelt de gebruiker in staat een externe display te verbinden.

Geïntegreerde Alexa-ondersteuning helpt gebruikers met vele verschillende taken, entertainment en informatie. Het gebruiken van Alexa is zo simpel als het stellen van een vraag: gebruikers kunnen vragen om muziek af te spelen, het nieuws voor te lezen, hun smart home te bedienen en nog veel meer. Alexa reageert direct.

Beschikbaarheid en adviesprijs
De Zen AiO is nu beschikbaar in de Benelux en heeft een adviesprijs vanaf €749. Het model is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, BCC, MediaMarkt, Megekko en CD-ROM-LAND. In België is hij onder andere verkrijgbaar bij Alternate, Compudeals, Exellent, MediaMarkt en Selexion. Hieronder zijn de beschikbare configuraties te vinden:

Land Model Kleur Beeldscherm CPU RAM Opslag Adviesprijs
NL M5401WUAK-BA104T Black 23,8″ FHD AMD Ryzen™ 7 5700U 16GB DDR4 SO-DIMM 512GB + 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD €1.049
NL M5401WUAK-BA108T Black 23,8″ FHD AMD Ryzen™ 5 5500U 16GB DDR4 SO-DIMM 512GB + 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD €949
NL M5401WUAK-BA110T Black 23,8″ FHD AMD Ryzen™ 3 5300U 8GB DDR4 SO-DIMM 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD €749
BE M5401WUAK-BA105T-BE Black 23,8″ FHD AMD Ryzen™ 7 5700U 16GB DDR4 SO-DIMM 512GB + 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD €1.049
BE M5401WUAK-BA106T-BE Black 23,8″ FHD AMD Ryzen™ 5 5500U 16GB DDR4 SO-DIMM 512GB + 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD €949
BE M5401WUAK-BA107T-BE Black 23,8″ FHD AMD Ryzen™ 3 5300U 8GB DDR4 SO-DIMM 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD €749