ASTRO GAMING ONTHULT DE VIERDE GENERATIE A40 TR HEADSET EN MIXAMP PRO TR

De A40 TR Headset en MixAmp Pro TR leveren een ongeëvenaarde geluidskwaliteit voor esporters, content creators, streamers, game-ontwikkelaars en meer.

SAN FRANCISCO, California en LAUSANNE, Zwitserland – 12 april 2019 – ASTRO Gaming, een leider in premium video gaming apparatuur, introduceert de vierde generatie van de bekroonde A40 Tournament Ready (TR) gaming headset en MixAmp Pro TR-technologie. ASTRO Gaming levert daarmee de meest innovatieve audio-ervaring beschikbaar in de industrie. Deze producten, ontworpen voor Playstation 4-, Xbox One-, PC- en Mac-gebruikers, zijn ontwikkeld om te voldoen aan de strenge normen van professionele gamers en leveren meeslepende game-audio met ongeëvenaarde prestaties, comfort en duurzaamheid.

“Bij ASTRO ontwikkelen we eersteklas producten en ervaringen, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige componenten die bestand zijn tegen intensief gebruik door professionele gamers in toernooiomgevingen”, aldus Ruben Mookerjee, hoofd van ASTRO Gaming. “We hebben de afgelopen tien jaar samengewerkt met de beste esporters uit de console-industrie om toonaangevende technologie en een industrieel ontwerp van wereldklasse te ontwikkelen. In de nieuwste generatie A40- en MixAmp-producten presenteert ASTRO met trots ons best presterende audiosysteem ooit”.

Over de ASTRO A40 TR:
De ASTRO A40 TR Headset herdefinieerde professionele audio voor gaming en is al meer dan tien jaar dé keuze voor professionele gamers en content creators. Het is een ultra-comfortabele open-back headset met een verwisselbare precisie-microfoon en verwisselbare Speaker Tags. Voor luide omgevingen, zoals toernooien, kunnen gamers de A40 TR transformeren naar een closed-back geluidsisolerende headset door een Mod Kit (apart verkrijgbaar) toe te voegen. Deze is voorzien van closed-back Speaker Tags, kunstlederen oorkussens en hoofdband en een stem-isolerende microfoon.

De belangrijkste kenmerken zijn onder andere:

 • ASTRO Audio V2, afgestemd in samenwerking met Pro Gamers, voor een meer gebalanceerd en kenmerkend geluid
 • Hoogwaardige materialen voor een uiterst instelbare, drukloze pasvorm
 • Afneembare, verwisselbare microfoon met verbeterde stemkwaliteit
 • Verwisselbare Speaker Tags
 • Zeer duurzaam product, met twee jaar fabrieksgarantie

Over de MixAmp Pro TR:
De ASTRO MixAmp Pro TR is het hart van de ASTRO Audio-ervaring en levert dankzij Dolby Digital Surround Sound Processing een lagvrij en storingsvrij gamegeluid en spraakcommunicatie aan de A40 TR Headset. Intuïtieve bedieningselementen zorgen voor game-to-voice balancering, master volumeregeling en de keuze uit vier verschillende EQ-instellingen, allemaal binnen handbereik van de gamer.  Voor esports-evenementen is de MixAmp Pro voorzien van een digitale daisy-chain-verbinding, waardoor meerdere MixAmp Pro TR’s met elkaar verbonden kunnen worden om in teamverband te spelen. Voor serieuze livestreamers is de MixAmp Pro TR een krachtige game-audiotool die een overvloed aan in- en uitgangen biedt voor een lagvrije/storingsvrije werking. Audio-instellingen aanpassen gaat ook erg gemakkelijk, want de gratis downloadbare ASTRO Command Center-software maakt het mogelijk om elke in- en uitvoer parameter van de MixAmp Pro TR nauwkeurig te configureren.

De belangrijkste kenmerken van de MixAmp Pro TR omvatten:

 • Dolby Digital-audio-decodering en Dolby Headphone-audio-uitgang voor een gedetailleerde en ruimtelijke weergave
 • Digital Daisy Chain, die een directe aansluiting van meerdere eenheden mogelijk maakt voor spraakcommunicatie zonder vertraging
 • Aanpasbare, transformator geïsoleerde stream-uitgang zorgt voor een helder geluid voor kijkers van livestreams
 • Game:Voice Balance control, waardoor tijdens het spelen eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn
 • Gratis ASTRO Command Center Software voor geavanceerde aanpassingen van de instellingen
 • 2+ jaar Dolby Atmos activering inbegrepen bij Xbox One producten met een Xbox One-licentie, om de headset te verrijken met ruimtelijke audio (werkt alleen op Xbox One en Windows 10 PC).

Prijzen en beschikbaarheid
De door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs voor de A40 TR Headset + MixAmp Pro TR voor Xbox One/PC of PS4/PC is 279 EUR.

Binnenkort verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Gamegear.