Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir launchtrailer nu beschikbaar

Jaag samen op everzwijnen en Romeinen vanaf 21 november!

Amstelveen, 18 november 2019 – Mindscape, Microïds en OSome Studio hebben vandaag met veel plezier de launchtrailer van Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir onthuld. De trailer geeft een voorproefje van wat de speler te wachten staat als ze met ieders favoriete Gallische duo een uniek avontuur aangaan met een zeer bijzondere menhir in de hoofdrol. De game ligt vanaf 21 november in de winkels en is beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC/Mac.

Speel solo of in co-op!
Voor het eerst is er een coöperatieve modus beschikbaar in de Asterix & Obelix XXL-saga! Hierdoor is het mogelijk om met familie of vrienden op hetzelfde scherm spelen. Asterix & Obelix moeten samenwerken om zich een weg door het spel te banen, maar gelukkig vullen de acties van de twee helden elkaar perfect aan. Elk van de twee personages heeft speciale vaardigheden. Door goed samen te werken weten ze als geen ander hoe je een Romeins kamp aan moet vallen en hordes Romeinen door de lucht kan laten vliegen!

Ontdek de krachten van de kristallen menhir:

  • Stenen menhir: dit is de menhir in zijn oorspronkelijke staat, zonder de kristallen. Obelix slaat de menhir op de grond en veroorzaakt daarmee een schokgolf, waardoor sommige objecten onmiddellijk verbrijzelen. Afhankelijk van de intensiteit van de aanval kunnen vijanden tijdelijk verlamd raken of zelfs door de menhir in de lucht worden gegooid.
  • IJs menhir: Romeinse vijanden worden een paar seconden vertraagd door de kou of veranderen zelfs compleet in grote blokken ijs. Dit maakt het nog gemakkelijker om ze te verslaan!
  • Vuur menhir: de dichtstbijzijnde voorwerpen vatten vlam en Romeinse vijanden vluchten als ze zien dat hun harnas begint te branden. Daarnaast verlicht de menhir zijn omgeving – handig op donkere plaatsen!
  • Magnetische menhir: gepantserde vijanden worden aangetrokken door de menhir, wat betekent dat ze allemaal tegelijk geraakt kunnen worden. Ook worden er specifieke mechanismen geactiveerd waardoor de metalen projectielen rondom de menhir eraan vast blijven zitten: handig bij het verzamelen van collectibles! In het geval van een bijzonder intense aanval wordt Obelix omringd door een schild dat bescherming biedt aan de twee vrienden.

Over Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir
Het verhaal begint in het kleine dorpje Armorica, waar vrede heerst en de dorpelingen hun dagelijks leven leiden. Asterix en Obelix jagen op wilde zwijnen, dorpelingen ruziën en het dorpshoofd loopt langs het hoofdplein. Vrede kan echter niet eeuwig duren. Op een dag krijgt de druïde Panoramix een vreemde brief. Deze gebeurtenis markeert het begin van een spannende reis voor onze twee helden – en een levende nachtmerrie voor de Romeinse kampen die ze zullen tegenkomen! De twee helden worden geholpen door de mysterieuze krachten van de kristallen menhir, reizen samen naar verre landen en worden geconfronteerd met vele gevaren.

Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir biedt een grote verscheidenheid aan content waarmee je innerlijke Galliër tevreden zal zijn. Hectische gevechten, ontdekken, puzzelen en verzamelen komen allemaal aan bod in dit nieuwe avontuur – waar je vele opdrachten kan voltooien en ontzettend veel geheime voorwerpen kan verzamelen.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir ligt vanaf 21 november in de winkels en is beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC/Mac. Ook verkrijgbaar als Collector’s Edition met daarin onder andere een beeldje van Galliër Obelix gemaakt van hars. Voor meer informatie ga je naar de officiële website van Mindscape.