Apex Legends vanaf vandaag beschikbaar voor Nintendo Switch

Neem gelijk deel aan het onlangs aangekondigde Chaos Theory in-game evenement

Woensdag 10 maart 2021
 – Respawn Entertainment, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag Apex Legends uitgebracht voor Nintendo Switch, waardoor de revolutionaire battle royale-game nu beschikbaar is voor nog meer gamers en mensen die liever on the go spelen. Door middel van cross-play kunnen spelers op Nintendo Switch, PC en console zich direct in de actie storten tijdens het nieuwe tijdelijke Chaos Theory Collection Event, dat ook vanaf vandaag beschikbaar is. Dit in-game evenement luidt een gloednieuwe Town Takeover in met de populaire Legend Caustic en introduceert de tijdelijke Ring Fury Escalation Takeover-modus.

“Het is alweer twee jaar geleden dat we Apex Legends hebben uitgebracht, en we hebben het genre van seizoen tot seizoen op zinvolle en innovatieve manieren uitgebouwd met nieuwe Legends, maps, wapens, unieke modi en nog veel meer”, aldus Chad Grenier, Game Director bij Respawn. “We blijven de game uitbreiden naar meer spelers op nieuwe platforms, en het is fantastisch dat we de game tijdens het huidige seizoen kunnen uitbrengen voor Nintendo Switch. We vinden het fantastisch om spelers de kans te geven om in de huid van hun favoriete Legend te kruipen, ook als ze niet in hun woonkamer zitten. We hebben dit jaar veel gave verrassingen in petto: we gaan spelers nog meer manieren geven om te spelen en we gaan nieuwkomers nog meer redenen geven om te komen spelen.”

Apex Legends voor Nintendo Switch is ontwikkeld in samenwerking met Panic Button, een team dat bekendstaat om de allerbeste ports naar het platform. Apex Legends is hierdoor nu speelbaar op het kleinste scherm ooit, ondersteunt bewegingsbesturing via de controllers voor het platform en draait met 30 fps op een resolutie van 720p in de houder en 576p in handheldstijl. Daarnaast krijgt de game speciale live service-ondersteuning en gelijktijdige content-updates, tijdelijke modi en in-game events die op alle platforms synchroon lopen. Switch-spelers die zich tijdens de eerste week weken na release in de actie storten, krijgen een Legendary Pathfinder-skin, 30 gratis levels voor de Season 8 Battle Pass en dubbele XP.

Nintendo Switch-spelers droppen in Apex Legends tijdens Season 8 – Mayhem, waarin de 16e Legend in de Arena van de game werd geïntroduceerd: Walter “Fuse” Fitzroy. Apex Legends-spelers kunnen niet alleen kennismaken met Fuse’s explosieve gevoel voor humor, maar ook met de nieuwe 30-30 Repeater en Gold Magazines, terwijl ze een volledig vernieuwde versie van de iconische Kings Canyon-map doorkruisen.

Spelers kunnen Apex Legends gratis* downloaden voor Nintendo Switch, en genieten van de strijd tegen spelers op PlayStation 4, Xbox One of PC via Origin of Steam. Op PlayStation 5 en Xbox Series X|S is de game backwards compatible.

Vergeet ook niet om Apex Legends te volgen op Twitter-, Instagram– en YouTube of bezoek www.playapex.com voor de nieuwste updates.