AOC kondigt P3-line-up aan; krachtig en zakelijke monitoren met USB-C-docking, daisy chaining en ingebouwde 2MP- of 5MP-webcams

Zeven nieuwe monitoren in drie verschillende formaten

Amsterdam, 26 januari 2023 – Beeldschermspecialist AOC kondigt de professionele P3-line-up aan met zeven nieuwe monitoren in drie verschillende formaten (24-inch 24P3CW24P3CV en 24P3QW, 27-inch Q27P3CWQ27P3CV en Q27P3QW, en 34-inch ultrawide CU34P3CV). De monitoren beschikken over een driezijdig frameloos en krachtig IPS- of VA-paneel. Deze panelen bieden veel comfort dankzij een kijkhoek van 178/178 graden. Daarnaast zorgen de ergonomische standaarden voor een comfortabele werkomgeving en bieden de 4-poorts USB 3.2-hubs veel opties in een zakelijke omgeving.

De monitoren onderscheiden zich dankzij de ingebouwde 2MP- of 5MP-webcams met Windows Hello™-ondersteuning, een DisplayPort (DP) en ingebouwde USB-C-dockingstations. De webcams laten gebruikers direct inloggen en de DisplayPort (DP) helpt een strakke multi-monitor opstellingen te creëren. Het ingebouwde USB-C-dockingstation transformeert een op laptop gebaseerde werkomgeving met slechts één kabel naar een productieve desktopomgeving. Alle nieuwe P3-modellen worden geleverd in duurzame, papieren kussenverpakkingen en zijn gecertificeerd met de nieuwste milieuvoorschriften zoals EPA, EnergyStar 8, TCO 9.0 en EPEAT.

De nieuwste P3-modellen zijn er in drie hoofdcategorieën met toekomstbestendige technologieën:

  • De QW-modellen hebben een kantelbare, 2MP (Full HD)-webcam en Windows Hello™-ondersteuning voor meer comfort en veiligheid. Daarnaast beschikken de modellen ook over dubbele 5W-luidsprekers.
  • De CV-modellen worden geleverd met een uitgebreid USB-C-dockingstation met RJ-45-ingangen. Hiermee wordt onder andere de netwerkverbinding via USB-C geregeld. Verder is er een 65W USB Power Delivery aanwezig om notebooks op te laden en van stroom te voorzien en het scherm te delen. Ook zijn de CV-modellen uitgerust met een DisplayPort-uitgang.  Gebruikers kunnen hierdoor een eenvoudige multi-monitoropstellingen creëren zonder een warboel aan kabels. De ultrawide CU34P3CV heeft in plaats van de DisplayPort-uitgang een ingebouwde KVM-switch. Hiermee kunnen twee computers met hetzelfde toetsenbord, muis en monitor bediend worden. De dubbele 2W-luidsprekers maken de multimedia-ervaring compleet.
  • De CW-modellen integreren beide functies en hebben het voordeel van een kantelbare, hogere resolutie 5MP-webcam (QHD) met Windows Hello™-ondersteuning. De CW-modellen hebben dubbele 5W-luidsprekers en hetzelfde USB-C-dockingstation met 65 W Power Delivery en DisplayPort-uitgang.

Zien en gezien worden
De betaalbare QW-modellen 24P3QW (23,8-inch met Full HD IPS-paneel) en Q27P3QW (27-inch met QHD IPS-paneel) maken gebruik van een Full HD 2MP-pop-up-webcam met Windows Hello™-ondersteuning en 2 x 5W-luidsprekers. De Windows Hello-gezichtsherkenningstechnologie zorgt ervoor dat gebruikers Windows kunnen ontgrendelen door simpelweg naar de webcam te kijken. Dit maakt de modellen veiliger en gebruiksvriendelijker. Beide modellen zijn zeer geschikt voor een set-up met vaste desktop pc’s waar videoconferenties een groot deel van de dagelijkse routine in beslag nemen.

De CV-modellen zonder ingebouwde webcam – de 24P3CV (23,8-inch met Full HD IPS-paneel), Q27P3CV (27-inch met QHD IPS-paneel) en CU34P3CV (34-inch met Utrawide QHD VA-paneel) – zijn zeer geschikt voor gebruik in flexibele kantoren en gedeelde werkruimten. Naast de meer gebruikelijke HDMI- en DisplayPort-ingangen beschikken deze modellen over een USB-C-ingang. Gebruikers profiteren bij het aansluiten van hun laptop met de enkele USB-C-kabel dankzij de ingebouwde 4-poorts USB 3.2 Gen 1-hub van het volgende:

  • Het scherm kan worden uitgebreid naar de monitor.
  • De laptop kan worden opgeladen (tot 65 W).
  • De laptop kan toegang krijgen tot het netwerk of internet dankzij de RJ-45-ingang van de monitor.
  • De laptop heeft toegang tot apparaten die zijn aangesloten op de 4-poorts USB-hub van de monitor (zoals een toetsenbord, muis, printer, headset enz.)

In plaats van de DisplayPort-uitgang kunnen gebruikers met de ultrawide CU34P3CV meerdere computers of meerdere randapparaten bedienen door een geïntegreerde KVM-switch.

De hedendaagse flexibele manier van werken vereist een snelle en eenvoudige omschakeling van laptop naar desktop. Daarbij is een hoogwaardige webcam voor online vergaderingen geen overbodige luxe. De CW-modellen met USB-C-docking en ingebouwde 5MP-webcam bieden hiervoor het meest complete pakket van de P3-serie. De 24P3CW (23,8-inch met Full HD IPS-paneel) en de Q27P3CW (27-inch met QHD IPS-paneel) zijn uitgerust met QHD 5MP-webcams en 2 x 5W-luidsprekers. Daarnaast bieden ze een enkele kabeloplossing via USB-C om een laptop in één keer aan te sluiten op de monitor en randapparatuur. Daarnaast is het ook mogelijk om een volwaardige multi-monitoropstelling te maken door een andere monitor op de DisplayPort-uitgang aan te sluiten. Op deze manier kan een kleine op een laptop gebaseerde werkruimte worden getransformeerd naar een grote desktopwerkruimte.

Tijdloos en elegant ontwerp
De P3-serie heeft een strak ontwerp en past in elk thuiskantoor of zakelijke omgeving. De compacte voet heeft een premium uitstraling en de smalle randen aan drie zijden zorgen voor een vrijwel naadloze multi-monitor set-up en een strakke uitstraling. De standaard biedt een opening voor kabelbeheer, is in hoogte verstelbaar (150 mm), kan volledig 180 graden roteren, kantelen en draaien (90 graden) (behalve de ultrawide CU34P3CV). Dit alles zorgt voor een ergonomische en comfortabele gebruikerservaring tijdens lange werkdagen.

Connectiviteit en gemak gecombineerd
De CU34P3CV doet er nog een schepje bovenop met een 1500R gebogen VA-paneel en gevarieerde connectiviteitsopties. De DisplayPort-uitgang is verwijderd, omdat het grote ultrabrede formaat verdere multi-monitorverbindingen overbodig maakt. In plaats daarvan biedt de monitor een KVM-switch en Picture-in-Picture- en Picture-by-Picture-opties voor een hogere productiviteit met meerdere bronnen.

Met de KVM-switch kunnen twee bronnen tegelijkertijd op de monitor worden aangesloten. Wanneer een toetsenbord en muis zijn aangesloten op de USB-hub van de monitor, kunnen gebruikers kiezen welke bron ze willen bedienen. De pc die is aangesloten via USB-C of de pc die aangesloten is via de USB upstream-poort. Voor professionals die tegelijkertijd met een laptop en een desktop werken, biedt deze functie een nette en slimme oplossing om twee pc’s tegelijk te gebruiken.

De CU34P3CV is dankzij een ultrabrede beeldverhouding (21:9), hoge resolutie (3440×1440), hogere verversingssnelheid (100Hz) en een hoger contrast (3000:1) een uitstekende kandidaat voor het bekijken van films of het spelen van games buiten werktijd. Daarnaast heeft de CU34P3CV 5W-luidsprekers. Dit in tegenstelling tot de 24P3CV en Q27P3CV, die dubbele 2W-luidsprekers bieden.

Alle modellen maken tot slot gebruik van FlickerFree-technologie, LowBlue-modus en bieden ergonomische standaarden of VESA-bevestigingsopties om de gezondheid en het welzijn van de gebruikers overdag of ’s nachts te beschermen.

De AOC 24P3CW, Q27P3CW, 24P3CV, Q27P3CV, CU34P3CV, 24P3QW en Q27P3QW zijn vanaf februari 2023 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van:

24P3CW:               € 329
Q27P3CW:            € 439
24P3CV:                € 289
Q27P3CV:             € 419
CU34P3CV:           € 549
24P3QW:               € 269
Q27P3QW:            € 369