AKO opent eerste Harry Potter Book Store in Nederland

Amsterdam/Utrecht, 14 november 2016 – AKO maakt vandaag bekend dat zij in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november de enige Harry Potter Book Store in Nederland opent op Utrecht Centraal Station. Op 19 november verschijnt “Harry Potter en het Vervloekte Kind deel één en twee”, de Nederlandse vertaling van het succesvolle Engelse boek. Om dit te vieren zal de Harry Potter Book Store 9 3/4 weken open zijn op een prominente locatie in de nieuwe stationshal.

In de Harry Potter Book Store staat niet alleen het nieuwe, achtste, boek centraal maar ook de andere Harry Potter boeken. De bijzondere, transparante winkel bestaat uit een aantal verschillende ruimtes waar legendarische scenes uit de boeken terugkomen. Deze ruimtes kunnen de bezoekers en fans doorlopen als een doolhof. Naast de boeken kunnen bezoekers ook merchandise, games, films en andere Harry Potter gerelateerde producten bekijken en kopen.

Een magische beleving voor jong en oud
“Het team, allemaal Harry Potter fans, is zeer enthousiast en staat te popelen om te kunnen starten”, aldus Sjaak Mark, algemeen directeur bij AKO. “Harry Potter is één van de grootste entertainment franchises ter wereld en brengt letterlijk en figuurlijk magie met zich mee. We verwachten daarom dat de Harry Potter Book Store een trekpleister wordt voor jong en oud. En wat is er nou een betere locatie dan de prachtige nieuwe stationshal op Utrecht Centraal?”

Origineel, nieuw verhaal van J.K. Rowling
‘Harry Potter en het Vervloekte Kind deel één en twee’ is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De Engelstalige variant, ‘Harry Potter and the cursed child’ kwam eind juli van dit jaar al uit en ging in de eerste twee dagen na lancering al twee miljoen keer over de toonbank.

Nachtelijke opening
Van vrijdag 18 op zaterdag 19 november vindt om middernacht de officiële opening plaats. Deze nachtopening wordt een waar spektakel. Consumenten, fans en scholen uit de regio krijgen de kans om als allereerste door de Harry Potter Book Store te wandelen en het boek te kopen.

Meer info
– 18 november 24.00 uur: feestelijke nachtopening Harry Potter Book Store
– Van 19 november tot 31 januari: reguliere openingstijden

Media links:

http://www.nu.nl/utrecht/4351066/harry-potter-book-store-opent-vrijdagnacht-deuren-utrecht-centraal.html 
http://www.upcoming.nl/lotte/19253/dreuzels-opgelet-ako-brengt-de-harry-potterwereld-weer-een-stukje-dichterbij?internal_referrer=latest
http://www.elle.nl/lifestyle/nieuws/a564915/harry-potter-boekwinkel-nederland-station-utrecht/
http://www.glamour.nl/artikel/op-dit-station-in-nederland-opent-deze-week-een-harry-potter-winkel 
http://www.ad.nl/dossier-utrecht/ako-komt-met-harry-potter-boekwinkel-in-utrecht~a96ab805/ 
http://www.marketingonline.nl/nieuws/ako-opent-harry-potter-book-store-op-utrecht-cs