AGON by AOC lanceert de AOC GAMING Q24G2A/BK; een compacte 24-inch QHD-gaming-monitor met heldere en scherpe details

Amsterdam, 25 mei 2023 – AGON by AOC, het toonaangevende merk voor gaming-monitoren en IT-accessoires, breidt met trots zijn AOC GAMING-productassortiment uit met de compacte Q24G2A/BK gaming-monitor. De Q24G2A/BK beschikt over een 23,8 inch IPS-paneel met een indrukwekkende verversingssnelheid van 165 Hz en 1ms MPRT-reactietijd. Daarnaast biedt de monitor een opmerkelijke QHD-resolutie (2560 x 1440), een contrastverhouding van 1000:1 en een sRGB-gammadekking van 108,7%. De AOC GAMING Q24G2A/BK levert verbluffende beelden met responsieve prestaties in een ruimtebesparend ontwerp.

Compacte vorm met uitstekende QHD-resolutie
In combinatie met de QHD-resolutie zorgt het compacte scherm van de Q24G2A/BK voor buitengewone scherpe details. Deze hebben een pixeldichtheid van 123,4 ppi (pixels per inch), wat veel hoger is dan die van standaard 24-inch Full HD- of 27-inch QHD-schermen. De hoge pixeldichtheid en het ruimtebesparende ontwerp maken de AOC GAMING Q24G2A/BK een ideale keuze voor gamers die op zoek zijn naar een meeslepende game-ervaring zonder daarbij ruimte op het bureau op te offeren.

De Q24G2A/BK is door zijn dunne randen geschikt voor setups met meerdere monitoren. Daarnaast biedt de gaming-monitor verschillende ergonomische opties, waaronder een in hoogte verstelbare standaard. Met brede kijkhoeken van 178/178-graden en een IPS-paneel zorgt de monitor verder voor een comfortabele kijkervaring, zelfs vanuit indirecte hoeken. Tot slot levert de monitor met 108,7% sRGB-gammadekking rijke, levendige en nauwkeurige kleuren, wat de Q24G2A/BK geschikt maakt voor zowel gaming als designwerk. 

Snelle actie in een compact ontwerp
Snelle gameplay is geen probleem voor de Q24G2A/BK. Dankzij het responsieve IPS-paneel en de reactietijd van 1ms (MPRT) zijn ghosting en motion blur verleden tijd. Met een piekhelderheid van 350 cd/m² produceert de monitor ook levendige en heldere beelden onder uiteenlopende lichtomstandigheden. Verder is de Q24G2A/BK NVIDIA G-SYNC-compatibel, waardoor een soepele, consistente en plezierige game-ervaring zonder haperingen en onderbrekingen gegarandeerd wordt. Tot slot biedt de integratie met AOC’s G-Menu-software eenvoudige toegang tot het wijzigen van de kleur, overdrive en meer gaming-gerelateerde instellingen van de monitor. Deze instellingen omvatten: 

  • Shadow Control om het niveau van schaduwen aan te passen
  • Low Blue Mode voor comfortabel gebruik ‘s avonds laat
  • Dial Point die een crosshair overlay activeert om in elke situatie nauwkeurig te kunnen richten
  • Frame Counter om de huidige frames per seconde weer te geven  

Prijs en beschikbaarheid
De AOC GAMING Q24G2A/BK is vanaf deze maand verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 279,00.