Twitch introduceert Partner Discord-servers

Ook zijn er verschillende app- en websiteverbeteringen aangekondigd

Donderdag 16 mei 2024 – Twitch, de interactieve livestreamingdienst, onthulde deze week in de maandelijkse Patch Notes-livestream de Partner Discord. De Partner Discord is een nieuwe en verbeterde manier voor Twitch Partners om samen te komen en community’s op te bouwen. Twitch lanceert negen servers in zeven talen op communityplatform Discord waar partners elkaar kunnen vinden. 

Naast de nieuwe en verbeterde Partner Discord-servers onthult Twitch ook meer informatie over de eerder aangekondigde verbeteringen. Hieronder volgt een overzicht:

  • De Following-pagina wordt vervangen door een nieuwe landingspagina waarmee gebruikers door de Discovery Feed kunnen bladeren om binnen enkele minuten iets te vinden om te bekijken, snel toegang te krijgen tot gevolgde kanalen of verhalen te lezen van streamers die worden gevolgd.
  • De zoekervaring op het nieuwe Browse-tabblad is vereenvoudigd.
  • Alle notificaties zijn in één oogopslag te zien in het nieuwe Activity-tabblad.
  • Het nieuwe Profile-tabblad helpt bij het bijhouden van abonnementen en account-informatie.
  • De Create-modus blijft onveranderd, maar biedt meer mogelijkheden om makkelijk live te gaan, een Story te maken en het dashboard te bereiken.

Tenslotte heeft Twitch meerdere updates voor streamers uitgerold. Op het gebied van monetization zijn er meerdere updates geweest, waaronder verbeterde Emote Rewards en een uitgebreider Partner Plus-programma. Daarnaast wordt het binnenkort voor streamers makkelijker om andere streamers te raiden door aan het einde van hun stream /raidbrowser in hun chat te typen of de ‘Raid Channel’ Quick Action te gebruiken. 


Meer informatie over de Partner Discord-servers is te vinden op de officiële blog van Twitch. Neem hier een kijkje voor meer informatie over de plannen van Twitch voor 2024 en volg Twitch op InstagramX (voorheen Twitter) en TikTok voor de laatste updates en ontwikkelingen.