Philips lanceert gloednieuw Evnia-model met 180Hz-verversingssnelheid; de Evnia 27M2N5500

Amsterdam, 23 mei 2024 – Philips heeft vandaag met trots zijn nieuwe monitor binnen de 5000-serie aangekondigd. De Philips 27M2N5500 beschikt over een 27-inch (68,5 cm) Fast IPS-paneel inclusief QHD-resolutie, 180Hz-verversingssnelheid, een reactietijd tot wel 0,5ms MPRT, HDR400-certificering en een geheel nieuw, duurzaam ontwerp. De monitor biedt alles wat gebruikers nodig hebben voor een meeslepende game-ervaring en betrouwbare prestaties, met extra aandacht voor duurzaamheid. 

Hoge snelheden en meeslepende beelden
Het Fast IPS-paneel zorgt voor soepele beelden en een meeslepende game-ervaring door een optimale balans tussen snelle reactietijd en helderheid te bieden. De monitor is voorzien van een VESA-gecertificeerde HDR 400-beeldkwaliteit waarmee 1,078B kleuren op hoogwaardige panelen worden ondersteund. Met een indrukwekkende pixeldichtheid produceert de Philips Evnia 27M2N5500 verbazingwekkende helderheid, contrast en kleuren met diepere, rijkere zwarttinten en een voller palet van levendige tinten. 

Naast de hoogwaardige en meeslepende visuele capaciteiten beschikt de Philips Evnia 27M2N5500 ook over een verversingssnelheid van 180 Hz en een lage inputvertraging voor een snelle game-ervaring zonder haperingen of onderbrekingen. Om gebruikers van een nog betere ervaring te voorzien, is de monitor uitgerust met verschillende nieuwe functies. De Smart MBR (Motion Blur Reduction) Sync-functie zorgt samen met de snelle reactietijd tot wel 0,5ms MPRT en Adaptive Sync-technologie voor scherpe en snelle beelden zonder motion blur. De ShadowBoost-functie verbetert donkere scènes en creëert meer details zonder overbelichting. Tot slot is de Philips Evnia 27M2N5500 voorzien van een Smart Crosshair waarmee in elke situatie nauwkeurig gericht kan worden.

Bekroond en duurzaam ontwerp
Met het ontwerpen van de Philips Evnia 27M2N5500 is er extra aandacht voor duurzaamheid geweest. Voor het eerst in het portfolio van Philips gaming-monitoren zijn de voeten van de standaard gemaakt van 35% gerecycled plastic en is het chassis van de monitor gemaakt van 85% gerecycled plastic (PCR). “Met Evnia maken we duidelijk een belangrijke overgang naar meer duurzaamheid,” zegt Xeni Bairaktari, Head of Global Marketing & Deputy Director Marketing EU bij Philips / AOC Monitors & IT Accessories (OBM). “Een van onze kernwaarden is een positieve en impactvolle pionier in de industrie te zijn, en we blijven onszelf uitdagen om bewuster met het milieu om te gaan. We zijn trots op dit nieuwe ontwerp en deze nieuwe aanpak, en we hopen een echte verandering in de gaming-industrie te inspireren.”

Naast geschikt te zijn voor lange gamesessies, is de Philips Evnia 27M2N5500 ook uitgerust met een reeks functies die zijn ontworpen om het welzijn van de gebruiker te verbeteren. Zo is de monitor voorzien van een SmartErgoBase, die complete mensvriendelijke aanpassingen mogelijk maakt (hoogte, draaien en kantelen). Verder beschikt de monitor over SmartImage gamemodi, nieuwe OSD-functies, een EasySelect menutoets voor snelle toegang tot menu’s op het scherm en een LowBlue-modus om de ogen te beschermen tegen langdurige blootstelling aan blauw licht. Afgezien van deze functionaliteiten wordt de Philips Evnia 27M2N5500 tot slot ook bekroond voor zijn moderne ontwerp. Zo heeft de monitor onder andere de Red Dot Design Award en de iF Design Award van 2023 gewonnen.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips Evnia 27M2N5500 is vanaf nu verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 249,00

Ga voor meer informatie over de Philips Evnia-reeks naar: https://www.evnia.philips.