Logitech onthult nieuwe line-up voor Mac-gebruikers

Logitech presenteert nieuwe producten die zijn ontworpen voor het Apple-ecosysteem: MX for Mac-toetsenborden en muizen en het Ergo Wave Keys-toetsenbord, inclusief macOS-layout en shortcuts

Leusden, 30 mei 2024 – Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOG) heeft vandaag een nieuwe line-up met Logi for Mac-producten aangekondigd. De producten zijn gericht op het verbeteren van de ervaring voor Mac-gebruikers en bieden een oplossing die aansluit bij een duurzame levensstijl. De line-up bestaat uit MX Keys S for Mac, MX Keys S Combo for Mac, MX Anywhere 3S for Mac, MX Keys Mini for Mac (in Space Gray) en Ergo Wave Keys for Mac, een nieuw ergonomisch toetsenbord. De ontwerpen zijn gericht op het verbeteren van performance, productiviteit en comfort aan het bureau. Door macOS-toetsenbordlayouts en kleuren toe te voegen, spelen de producten in op diverse behoeften van gebruikers van zowel macOS en iPadOS, om zo naadloos aan te sluiten op het Apple-ecosysteem.

“Logitech werkt met ziel en zaligheid aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die naadloos integreren in het Apple-ecosysteem en zijn ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd”, vertelt Delphine Donné, vice president en general manager van Personal Workspace Solutions bij Logitech. “Ons Designed for Mac-portfolio is gericht op het optimaliseren van workflows, productiviteit en comfort. Het helpt Apple-gebruikers om alles uit hun creatieve potentieel te halen, terwijl ze comfortabel kunnen werken en de uitstraling en compatibiliteit van hun Mac intact blijft.”

De nieuwe MX-producten zijn verkrijgbaar in kleuren die matchen met de ontwerpen van Macs, spelen in op verschillende behoeftes van gebruikers en zijn geïntegreerd in een verenigd ecosysteem met gebruiksvriendelijke customization en een bijbehorende control app in Logi Options+.

  • MX Keys S for Mac: Een toetsenbord dat is ontworpen voor ultieme productiviteit. Typen verloopt comfortabel en precies, en de layout is geüpdatet voor een Mac. Ook maakt het toetsenbord gebruik van slimme verlichting en tijdbesparende Smart Actions in de Logi Options+-app om workflows te stroomlijnen.
  • MX Keys S Combo for Mac: De eerste MX-combo die is ontworpen voor Mac, inclusief het MX Keys S for Mac-toetsenbord, MX Master 3S for Mac-muis en de MX-polssteun.
  • MX Anywhere 3S for Mac: Een compacte muis voor Mac-gebruikers met razendsnel scrollen, stille en snelle clicks, uiterst precieze (8K resolutie) tracking op welk oppervlak dan ook en opladen tijdens het werken.
  • MX Keys Mini for Mac: Een geavanceerd, maar tegelijkertijd minimalistisch toetsenbord dat is geoptimaliseerd voor Mac. Nu verkrijgbaar in Space Gray om ook qua looks beter aan te sluiten op de setups van Mac-gebruikers. Inclusief snel en precies typen, slimme verlichting en aanpasbare software om iedere toets, commando of shortcut naar wens in te stellen. 
  • Ergo Wave Keys for Mac: Het eerste ergonomische toetsenbord van Logitech met een handpalmsteun dat van kussens is voorzien. Ontworpen voor Mac, verkrijgbaar in de kleur off-white en ontwikkeld in samenwerking met het Logi Ergo Lab, zodat gebruikers verzekerd zijn van comfort aan het bureau, de hele dag door. Ideaal in combinatie met Lift for Mac.

Duurzaam design
Logitech streeft ernaar om iedere volgende productgeneratie te ontwerpen met een lagere CO2-voetafdruk dan de voorgaande. Nu kunnen mensen hun Apple-ecosysteem uitbreiden met Logitech-apparaten die zijn ontworpen vanuit Sustainable Design (DfS)-principes. Dat betekent onder andere dat er gebruik wordt gemaakt van alternatieve materialen zoals Next Life-gerecycled plastic, in plaats van nieuw plastic. Zo wordt circulariteit bevorderd en de CO2-voetafdruk verkleind. De plastic onderdelen in de nieuwere producten binnen het Logi for Mac-portfolio bestaan tot 78% uit Next Life-plastic. 

Met deze lancering heeft de MX-serie een volledige overstap gemaakt naar het gebruik van gerecycled plastic (PCR). Daarnaast heeft Logitech de CO2-voetafdruk van de MX Keys S for Mac met 11% verkleind in vergelijking met zijn voorganger. Dit resulteert in 192t CO2e verminderde uitstoot per 100,000 eenheden (genoeg om maar liefst twintig keer een volledige reis rondom de wereld te maken).*

Beschikbaarheid en adviesprijs 
MX Keys S for Mac (adviesprijs EUR 119), MX Keys S Combo for Mac (adviesprijs EUR 219), MX Anywhere 3S for Mac (adviesprijs EUR 99), MX Keys Mini for Mac adviesprijs EUR 119) en Wave Keys for Mac (adviesprijs EUR 79) zijn nu verkrijgbaar via www.logitech.com/nl en verschillende (r)etailers. 

De Logi Options+-app kan gratis worden gedownload via logi.com/optionsplus