Het grote feest begint in “Shimmering Skies”, de nieuwe Disney Lorcana TCG set die in augustus wordt uitgebracht

“Shimmering Skies” is de vijfde set in de Award-Winning TCG-franchise!
 
Een Limited Edition Promo Card van “Shimmering Skies” zal dit najaar toegevoegd worden aan het spel “Disney Villainous: Introduction to Evil”

Amersfoort, 13 juni 2024 – Ravensburger, gerenommeerde uitgever van bekroonde bordspellen, speelgoed en puzzels van hoge kwaliteit, kondigde de nieuwe set aan van de enorm populaire Disney Lorcana Trading Card Game. Tijdens het Lorecast event van gisteren onthulde Ravensburger details over Shimmering Skies, de vijfde set van de TCG Disney Lorcana. Deze nieuwe set introduceert niet alleen nieuwe Disney-personages en nieuwe spelmechanismen, maar biedt spelers ook een kijkje in de toekomst van het rijk, nu de op macht beluste Ursula glimmer is verslagen.

De releasevan Shimmering Skies vindt op 9 augustus plaats in gespecialiseerde spellenwinkels, Disney Stores en Disney-parken, gevolgd door overige retailers en de online DisneyStore op 23 augustus 2024. Ravensburger kondigt ook een exclusieve Shimmering Skies foil card aan met speciaal artwork die tijdelijk beschikbaar zal zijn in nieuwe, gestickerde exemplaren van Disney Villainous: Introduction to Evil. Dit spel zal verkrijgbaar zijn vanaf september 2024.

Shimmering Skies
In Shimmering Skies organiseert het rijk Lorcana een geweldig festival om de recente overwinning op Ursula te vieren, waarmee de vorige set, Ursula’s Return werd afgesloten. Terwijl het grootste deel van Lorcana deelneemt aan de levendige, leuke activiteiten, begint een nieuw mysterie waarin onze Illumineers zoeken naar een manier om de steeds erger wordende schade die Ursula aan de Great Illuminary heeft toegebracht, te herstellen.

In Shimmering Skies vind je Disney’s Wreck-it Ralph en de introductie van characters zoals Vanellope Von Schweetz en Fix-it Felix jr. Bovendien kunnen spelers anticiperen op de nieuwe spelmechanismen met een geëvolueerd verhaal en prachtige artworks – allemaal doordrenkt met elektrische energie die zowel het feest als de gameplay versterkt. Meer informatie over de spelmechanismen en andere kaarten zullen onthuld worden als de beschikbaarheid dichterbij komt. Alle kaarten in deze set kunnen gebruikt worden om bestaande Disney Lorcana TCG decks te upgraden of om te spelen naast de eerder uitgebrachte sets, The First Chapter, Rise of Floodborn, Into the Inklands en Ursula’s return.    

De Disney Lorcana TCG set Shimmering Skies bestaat uit 2 starter decks met combinaties van Emerald/Steel of Amethyst/Ruby (19,99), booster packs (5,99) en een nieuwe Illumineers Trove (€59.95). Verwacht ook nieuwe accessoires: 2 nieuwe playmats van Mirabel uit de film van Disney’s Encanto en de “Accomplished Mystic” glimmer van Belle uit Disney’s Beauty and the Beast (24,99) en een NIEUW 9-pocket portfolio met artwork van Disney Lorcana-artiest Nicholas Kole (24,99). Nieuwe card sleeves (10,99) en deck boxes (€5,99) bestaande uit Disney’s Tiana en Aladdin zullen ook verkrijgbaar zijn. En… voor de eerste keer een 9-pocket portfolio en card sleeves met daarop het ontwerp van de achterkant van een Disney Lorcana TCG Card!

Exclusieve Disney Lorcana TCG-kaart in Disney Villainous: Introduction to Evil  
Een speciale ‘foiled version’-editie van een nieuwe Shimmering Skieskaart zal verkrijgbaar zijn in nieuwe exemplaren van Disney Villainous: Introduction to Evil, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2023 als een beperkt Disney100-aanbod. Het herintroduceert de eerste Disney Villains – Maleficent, Captain Hook, Ursula en Prince John – beginnersvriendelijke ‘remastered’ gameplay gebaseerd op de feedback van fans en de learnings van het Ravensburger-team om het Disney Villainous-systeem te ontwikkelen.

Om de lancering van het spel bij de speelgoedspeciaalzaken te vieren, leent het Disney Villainous-team zijn artwork aan een Shimmering Skies Card featuring Prince John. Deze exclusieve Disney Lorcana TCG-kaart is alleen te vinden in exemplaren van de nieuwe Disney Villainous: Introduction to Evil. Het spel herken je aan de sticker op de voorkant van de doos.