Destiny 2 lanceert 11 juni eerste Episode genaamd Echoes

Bekijk hier de Echoes-lanceringstrailer en hier ‘The Journey Ahead’-trailer

Maandag 10 juni 2024 – Bungie heeft vandaag twee gloednieuwe trailers uitgebracht. Één over het tiende jaar van Destiny en één voor de lancering van de eerste Episode genaamd Echoes. Echoes gaat vanaf 11 juni van start en is de eerste van de drie Episodes die gedurende het jaar van Destiny 2: The Final Shape uitgebracht worden. Deze Episodes gaan over de nasleep van de Light & Darkness-saga. Na Echoes volgt Revenant, een verhaal waarin de Fallen centraal staan met duistere fantasy- en horrorthema’s. Na Revenant volgt Heresy, dat zich richt op het Hive pantheon en spelers terugbrengt naar een fan-favoriete locatie uit Destiny, de Dreadnaught. Na het jaar van The Final Shape gaat Destiny 2 verder met de ontwikkeling van Codename: Frontiers. Hierover volgt later meer.

Episode 1: Echoes
Guardians hebben de Witness verslagen en zijn erin geslaagd zijn Final Shape te stoppen. Als gevolg werden er op het hoogtepunt van deze strijd mysterieuze objecten van immense kracht (genaamd Echoes) door het heelal verspreid. Echoes neemt spelers mee op een reis om de betekenis van deze voorwerpen te ontdekken en leidt ze naar de planeet genaamd Nessus, die aan het evolueren is. Guardians vechten samen met Failsafe, Saint-14 en Osiris tegen een groeiend Vex-leger en een nieuwe vijand. 

Elke Episode bevat drie Acts van elk ongeveer zes weken lang. Act 2 van Echoes start op 16 juli en Act 3 gaat live op 27 augustus. In elke Act zijn er nieuwe activiteiten en missies beschikbaar, zoals de nieuwe Breach Executable-activiteit. Deze is bedoeld voor drie spelers en wordt in Act 1 van Echoes geïntroduceerd. Echoes bevat ook nieuwe wapens, nieuwe armor, extra unlocks voor de Seasonal Artifact en de Season Pass, en meer. Lees hier de laatste Dev Insights-blog voor meer informatie over Echoes. 

World First Race
Spelers van over de hele wereld streden om als eerste de confrontatie met de Witness aan te gaan. Team Parabellum is het fireteam die de overwinning heeft gepakt. Zij hebben als eerste de raid in Contest Mode voltooid. Alle zes de leden ontvangen World First-titelgordels en staan voor altijd bekend als de World First-kampioenen van Salvation’s Edge. Als kers op de taart ontvangen ze custom artwork van de Zweedse 3D-artist Ohlac.

Exclusieve beloningen
Spelers hebben nog steeds de mogelijkheid om exclusieve beloningen te verdienen. Iedereen die de raid voltooit vóór 25 juni om 18:59 uur Nederlandse tijd kan het exclusieve Salvation’s Edge Raid Jacket en de Chrome Industries Kadet Sling Bag kopen via Bungie Rewards. Spelers kunnen tot 8 oktober ook de bijbehorende Raid Pin verdienen. Daarnaast kunnen spelers de Iconoclast-titel vrijspelen door alle bijbehorende uitdagingen te voltooien. Wie de titel vrijspeelt, kan tot 31 december 18:59 uur Nederlandse tijd de Iconoclast Title Pin kopen. Al deze producten kunnen worden aangeschaft in de Bungie Store, zodra ze in de game zijn verdiend.